Labdarúgás: csak a megyei első osztályban indulhat a Vác

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.26. 13:10
A Nemzeti Sport Online információi szerint a labdarúgó NB II-ből tavasszal kizárt Vácnak nem sikerült NB III-as jogot vásárolnia, így minden bizonnyal csak a megyei bajnokságban indulhat az ősszel.

Amint arról korábban beszámoltunk, a váciak az Újpesttel és a Honvéddal tárgyaltak az NB III-as jog ügyében, de egyik üzletből sem lett semmi, ezért (az NB II-ből kizárt) Dunakanyar-Vác jogát birtokló Héger Józseffel kényszerültek tárgyalásra, hogy legalább a Pest megyei I. osztályban elindulhassanak.

Héger eredetileg nyolcmillió forintot kért a kft.-ért, de a váciak csak kétmilliót ajánlottak. Végül a tárgyalások eredményre vezettek, Héger elfogadta a kétmilliós ajánlatot, de a váciak ezért az összegért csak az indulási jogot veszik meg, és – tíz év elteltével – ismét Vác VLSE néven játszanak.

Értesüléseink szerint több rutinos váci futballista a klubnál marad, így Rusvay Gergely és Gulyás Gábor, továbbá a fiatal kapus, Rácz Márk, és visszatérhet Szabados Tamás is. Többek sorsa még bizonytalan.

A nagy múltú Vác 1994-ben bajnoki címet szerzett az NB I-ben, egy évvel később a Magyar Kupában ezüstérmes lett, azóta megjárta az NB I B-t, az NB II-t és az NB III-at is. Hosszú idő után ez lesz az első alkalom, hogy NB-s bajnokságon kívül kényszerül rajthoz állni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik