Kiprich Dániel játékjogát felfüggesztették

Vágólapra másolva!
2010.05.12. 17:48
null
Kiprich Dániel edzés közben (Fotó: Mirkó István)
Címkék
Az FC Tatabánya–Gyirmót SE NB II-es labdarúgó-mérkőzés eredményének befolyásolási kísérlete kapcsán lefolytatott vizsgálat alapján dr. Helmeczy László, az MLSZ alelnöke feljelentést tett vesztegetés bűncselekményének alapos gyanúja miatt a Tatabányai Városi Ügyészségen, és kezdeményezte sportfegyelmi eljárás megindítását a fegyelmi bizottság elnökénél, dr. Retteghy Istvánnál.

Az MLSZ-nél lefolytatott eljárás anyagáról, valamint az ügyészségen tett feljelentésről írásban tájékoztatta a Nemzeti Nyomozóirodát is, és felkérte az MLSZ JT elnökét, hogy játékvezetői szempontból vizsgálja meg a mérkőzés felvételét az eddig keletkezett iratok ismeretében.

A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságának elnöke fegyelmi vétség alapos gyanúja miatt eljárás lefolytatását rendelte el Kiprich Dániellel, a Gyirmót SE labdarúgójával szemben, és játékjogát felfüggesztette a fegyelmi tárgyalásig.

A fegyelmi 2010. május 18-án 13 órakor lesz az MLSZ székházában.

Tanúként kap idézést Kollár Dániel és Vass Norbert, a Tatabánya két labdarúgója, akiknek jegyzőkönyvben rögzített nyilatkozata szerint a Tatabánya–Gyirmót mérkőzés előtt Kiprich Dániel ajánlatot tett a találkozó eredményének a befolyásolására.

A Nemzeti Sport Gyirmóton tartózkodó tudósítója elmondta, a klubnál letargikus a hangulat az MLSZ bejelentését követően. A vezetőség továbbra is visszautasítja a csapatot ért vádakat, azt a felvetést pedig egyenesen nevetségesnek tartják, hogy az Ajka elleni, 4–0-ra megnyert mérkőzés eredményét is befolyásolta volna valaki.

„Hiszünk játékosain ártatlanságában, de természetesen mindenben együttműködünk a Magyar Labdarúgó-szövetséggel" – nyilatkozta a bundagyanúval kapcsolatban a gyirmóti klubigazgató, Margitai Zoltán.

KIPRICH DÁNIEL FELJELENTÉST TETT

Kiprich Dániel a következő közleményt tette közzé klubja honlapján:

 

„Mélységesen felháborít a nevezett eljárás és az igaztalan vádak személyemmel kapcsolatban!

 

Ennek megfelelően a mai napon a Tatabányai Rendőrkapitányságon a BTK 179.§ (1)-be ütköző, és a (2) bekezdés b pontja szerint minősülő nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségének alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tettem.

 

Biztos vagyok abban, hogy a hatósági eljárás során a nyomozóhatóságok, valamint a bíróság által feltárt tények bizonyítani fogják ártatlanságomat."

 

A TÉMÁRÓL BŐVEBBEN A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN OLVASHATNAK!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik