Hátsó füves: a zalai labdarúgás ismert alakjai segítettek be a sormási újjáélesztésbe

CS. P.CS. P.
Vágólapra másolva!
2023.10.30. 10:38
null
Sormásra ért a Hátsó füves futballmentő túra (Fotó: Hegedüs Enikő)
A szakadó esővel is meg kellett küzdeniük Sormáson a Hátsó füves futballmentő túra hétvégi zalai állomásán a pályára lépő csapatoknak, a négy év után újra összeálló sormási együttes és a Zalai Főnix mérkőzésén azonban a zord időjárási körülmények között talán még inkább kidomborodott az amatőr labdarúgás szépsége.

A 3–2-es sormási győzelmet hozó szombati találkozón a vendégeknél olyan országosan ismert, korábbi NB I-es labdarúgók is pályára léptek, mint a civil kezdeményezést jelenlétével segítő Csepregi András (Nagykanizsai Olajbányász, Zalaegerszegi TE, Kispest-Honvéd, BVSC) és Kepe Tibor (Nagykanizsai Olajbányász). A találkozó után a zalai programgazdák, Hegedüs Enikő és Szabó Zoltán vezetésével, Bóbics László Gyulai-díjas sportújságíró moderálása mellett futballtörténeti beszélgetésen idézték fel a sormási labdarúgás emlékeit és vetették fel az újraindulás lehetőségét. A pálya méltó előkészítéséről és a szíves vendéglátásról a Neubauer Tibor polgármester vezette 830 lelkes zalai település gondoskodott. A sormási futballünnepre a Magyar Labdarúgó Szövetség ösztönzésül labdákból, megkülönböztető trikókból és válogatottas tárgyakból álló sportszereket ajánlott fel, a tizenegyesrúgó verseny győztese jutalmat kapott, a többi tárgy tombolán talált gazdára.

Fotó: Hegedüs Enikő
Fotó: Hegedüs Enikő

A Hátsó füves futballmentő túra idei utolsó, összesen immár 23. állomása szintén a Zalában lesz: november 4-én Zalaszentjakabon áll össze a tizenöt éve megszűnt csapat, felelevenednek a település futballmúltjának emlékei és bemutatkoznak a helyi zenészek is. A nap díszvendége Pisont István korábbi 31-szeres válogatott labdarúgó, a programsorozat védnöke (részletek a Hátsó füves Facebook-oldalán).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik