P. K. 2019.12.10 15:48 Frissítve: 2019.12.10 16:14

Haladás: édesapja halála miatt kérte a szerződése felbontását a védő

Közös megegyezéssel távozott az NB II-es Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatának Ukrajnából származó védője, Jurij Habovda – adta hírül a vasi klub hivatalos honlapja.

 

Jurij Habovda (balra) családi okok miatt távozik a Haladástól (Fotó: haladas.hu)

Az ukrán, de magyar útlevéllel is rendelkező jobb oldali védő, Jurij Habovda 2018 júliusában igazolt Balmazújvárosból Szombathelyre és múlt vasárnap a Gyirmót ellen játszotta utolsó bajnokiját a vasi zöld-fehéreknél, ugyanis családi okok – édesapja halála miatt – kérte, hogy közös megegyezéssel bontsák fel 2020 június 20-ig szóló kontraktusát. Habovda a Haladásban összesen 30 NB I-es és 10 NB II-es meccsen játszott – az első osztályban egy gólt szerzett – írja a haladas.hu.

„Tudom, hogy néhányan nem kedveltek, de tudom azt is, hogy mások igen – nyilatkozta a 30 esztendős Habovda. – Egy biztos: valamennyi meccsen mindent megtettem, ugyanis számomra a futball nem csak hobbi és nem csak a pénzről szól: ez az életem, számomra egy szent dolog. Máig kiráz például a hideg, ha az FTC elleni egy-nullás, felejthetetlen győzelmünkre gondolok. Köszönöm fantasztikus szurkolótáborunk buzdítását, és azt kérem, hogy bármi is történjen, mindig maradjanak, tartsanak ki a végsőkig a Hali mellett. Mindenki azt szeretné, hogy jóra forduljanak a dolgok és újra hírnevéhez méltóan szerepeljen a csapat. Mindenkinek, aki bármilyen formában a klubhoz kötődött, nagy köszönetet szeretnék mondani az elmúlt másfél évért, de édesapám halála miatt családom számára ez egy nehéz időszak – most haza kell mennem Ukrajnába. Viszlát Szombathely, Viszlát Haladás! Hajrá, Hali!”

„Családi okok miatt, közös megegyezéssel váltunk el – tette hozzá Séllei Árpád, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Jurij elmondta, édesapja halála miatt, ebben az állapotában nem tud segíteni a csapaton. Szerette a várost, a csapatot, mindig is drukkolni fog a Halinak – könnycseppek voltak a szemében, amikor elbúcsúztunk.”

2020.01.25 22:54:19

Labdarúgó NB II VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. A futball hátországában pezsegni kezdett az élet, a jelek szerint megannyi érdekes és kifogyhatatlannak tetsző téma is akad – a kicsik pályáin végre van valami mozgás.

2020.01.17 22:00:17

Labdarúgó NB II THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A Fáy utcában komolyan számolnak vele.

2020.01.16 11:11:59

Labdarúgó NB II PÓR KÁROLY

Új klubmodell, feljutás esetén is csak magyar játékosokat szeretnének szerepeltetni – interjú Nagy Miklós tulajdonos-klubigazgatóval.

2019.12.27 09:15:35

Labdarúgó NB II SOMOGYI ZSOLT

„Az a célunk, hogy minél jobb körülmények között a lehető legjobb játékosok nevelésével segítsük a magyar labdarúgást.”