Fogadási csalás: Szántai esetében nem lehetett bizonyítani a manipulációt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.04.24. 10:51
Címkék
A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) megszüntette az eljárást Szántai Leventével, a Mezőkövesd jelenlegi, a REAC korábbi kapusával szemben. A kapuvédőt még március 29-én hallgatták ki gyanúsítottként a nemzetközi fogadási csalások ügyében.

Fazekas Géza, a KNYF szóvivője az MTI érdeklődésére kedden elmondta: a kapust egy mérkőzés manipulálásával gyanúsították meg, ugyanakkor „ezen cselekmény kapcsán az eljárás során olyan, egymásnak ellentmondó és kizáró bizonyítékok merültek fel, amelyek miatt nem lehetett kétséget kizáróan bizonyítani, hogy részt vett volna a manipulációban". Így Szántai vonatkozásában a KNYF megszüntette az eljárást.

A futballistát foglalkoztató másodosztályú Mezőkövesd a honlapján arról számolt be, hogy a kapus a Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottságának döntése értelmében visszakapta a játékengedélyét.

Eddig összesen 13 korábbi vagy jelenlegi rákospalotai labdarúgót állítottak elő az ügyben: február 15-én S. Balázst, majd február 28-án további hat futballistát, K. Vincét, Cs. Gergőt, K. Andrást, V. Zoltánt, K. Balázst és E. Károlyt. Március 27-én újabb négy futballistával, P. Tiborral, S. Tamással, T. Gáborral és Ny. Krisztiánnal bővült a REAC-hoz köthető gyanúsítottak névsora. Március 29-én Szántai Leventét és F. Balázst hallgatták ki gyanúsítókként. K. Vincével szemben korábban megszüntették az előzetes letartóztatást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik