Fogadási csalás: pályán a vádlott - „a szövetség hibázott”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.03. 08:41
Meglepő dologra derült fény a héten a Fővárosi Törvényszék épületének folyosóján. Kiderült, B. Gergely, a fogadási csalási ügy tizedrendű vádlottja a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) tiltó határozata ellenére a Békés megyei bajnokság harmadik vonalában szereplő Nagybánhegyesi Thermál FC-ben futballozik. A klub szerint a szövetség hibázott.

 

Miként lehet az, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség tiltó határozata ellenére a fogadási csalásban gyanúsított B. Gergely, a többi társával ellentétben, futballozhat? A Nemzeti Sport feltette a kérdést a szövetség illetékeseinek, ám egyelőre nem kapott választ.

Megszólalt viszont Demkó Gergely, a nagybánhegyesi klub elnöke, aki elmondta, a télen figyelt fel a labdával jól bánó B. Gergelyre, s rövid egyeztetés után leigazolta.

„Nem vagyunk vétkesek – mondta Demkó Gergely. – Honnan kellett volna tudnunk, hogy Gergelyt megvádolta az ügyészség? Sajnos nem olvastam az ezzel kapcsolatos híreket, ő meg nem közölte velem. Örültünk, hogy hozzánk igazolt, hiszen képzett futballista, hét meccsen hét gólt rúgott. A majálison értesültem a fejleményekről, és elhatároztuk, hogy a szombati bajnokin már nem szerepeltetjük. Csak remélhetem, hogy ellenfeleink nem óvják meg a tavaszi meccseinket, ugyanis nem mi hibáztunk, hanem a szövetség, mert kiadta a vádlottak között szereplő labdarúgó játékengedélyét.”

Az ügyben korábban beismerő vallomást tevő B. Gergelyt azzal vádolja az ügyészség, hogy részt vett 2011-ben az MTK–Békéscsaba (4–0) mérkőzés manipulálásában.

A törvényszék után a fegyelmi bizottság előtt folytatódik a történet, hiszen a szövetség annak idején egyértelmű határozatot hozott: „Azok a labdarúgók, akik érintettjei a fogadási csalási ügynek, mindaddig nem vehetnek részt az MLSZ által szervezett bajnokságokban, amíg nem tisztázták magukat, vagy amíg jogerős ítélet nem születik.”

Más kérdés, hogy a szövetség gyakorlata nem talált követőkre Európában, így fordulhat elő, hogy a gyanúsított, avagy megvádolt labdarúgók következmények nélkül rúghatják a labdát az ország határain túl.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik