NB II: Egyiptom is célpont – kilenc csapat készül külföldi edzőtáborba

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2018.01.13. 09:22
null
Az utolsó kisvárdai edzés az egyiptomi túra előtt (Fotó: Kisvárda FC Facebook)
A labdarúgó NB II mezőnyének csapatai közül meglepő módon kettő, a Cegléd és a Kisvárda Egyiptomba utazik edzőtáborozni (utóbbi februárban Törökországba is elmegy majd), aminek elsősorban anyagi és időjárási okai vannak. A legtöbben azonban maradnak a jól bevált Törökországnál – összesen kilenc másodosztályú együttes készül a télen külföldi edzőtáborba.


Az NB II 6. helyén telelő Cegléd az elmúlt években egyáltalán nem jutott el külföldi edzőtáborba, most – első alkalommal – Egyiptomba, Hurghadába utaznak el a Pest megyeiek, és január 28-tól február 7-ig készülnek ott. Ez azért is érdekes, mert Egyiptomban sűrűn „ütik fel a fejüket” hasmenéses vírusok, mivel a víztisztaság nem a legjobb.

„Egyiptom lényegesen olcsóbb Törökországnál, több millió forint a differencia, elsősorban ez az oka a helyszínválasztásunknak – fejtegette a Nemzeti Sport Online-nak Ványi Zsolt, a ceglédiek ügyvezetője. – Megfelelő körülmények várnak ránk, jó szolgáltatásokat kapunk és három edzőmérkőzést is játszunk majd nívós ellenfelekkel. Természetesen tudjuk, hogy a hasmenéses vírus ellen készülnünk kell, gyógyszeres kezelésben részesítjük a játékosokat és a helyi víz tisztasága miatt sem aggódunk.”

Az NB I-be igyekvő, feljutó helyen álló Kisvárda a télen két alkalommal is elutazik edzőtáborba: a szabolcsiak először most vasárnap, erőgyűjtés céljából Egyiptomba, Hurghadába repülnek egy hétre, míg február elején Törökországban, Larában töltenek el tizenegy napot.

„Az anyagiak mellett az időjárás a legfőbb oka annak, hogy Törökország mellett Egyiptomba is elutazunk, ami még akkor is megéri, ha Hurghadában nem játszunk felkészülési meccset – mondta az NSO-nak Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója. – A beszámolók szerint Törökországban januárban még hűvösebb az idő, míg Egyiptomban már most tökéletes a klíma. Azért is utazunk el kétszer, mert nálunk a stadionépítés miatt nem ideális a felkészülési helyzet, és az sem utolsó szempont, hogy az edzőtáborokban még véletlenül sem „marad ki” senki éjszakára, fel sem vetődik, hogy a futball mellett elmennének szórakozni a játékosok. Mi is hasfogó gyógyszerrel készülünk a hasmenés ellen, illetve palackos vizet viszünk itthonról. Fontos, hogy nincsenek elszállva a költségek – annyit elárulhatok, hogy az egyiptomi edzőtábor költségvetésünk másfél, míg a török út büdzsénk három százalékát emészti fel.”

A Kisvárda mellett a másik NB II-es szabolcsi együttes, a Nyíregyháza is kétszer edzőtáborozik külföldön a télen.

„A másodosztályban szereplő csapatok között tulajdonképpen kivételes helyzetben vagyunk, hiszen két törökországi edzőtáborozásunk is lesz – mondta a Nemzeti Sportnak Lucsánszky Tamás vezetőedző. – A heti felmérések és ráhangoló munka után az első táborozásra már most vasárnap elutazunk, és egy héten át az erőgyűjtésen lesz a hangsúly, február elején pedig kinti edzőmeccsekkel igyekszünk a csapatjátékot összecsiszolni.”

A Cegléd, a Kisvárda és a Nyíregyháza mellett az ETO FC Győr, a Siófok, a Szeged 2011, az Aqvital FC Csákvár és a listavezető MTK is Törökországban edzőtáborozik, míg a Gyirmót FC Győr Horvátországban, tehát összesen kilenc másodosztályú klub utazik el külföldi edzőtáborba a télen.

A Soroksár a tervek szerint szintén Horvátországba ment volna, de végül nem megy sehova, hazai környezetben készül a tavaszra. A Soroksár mellett itthon marad a Békéscsaba, a Vác, a Budaörs, a Szolnok, a Kazincbarcika, a Dorog, a ZTE, a Mosonmagyaróvár, a Budafok és a Sopron is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik