DVSC: „Nagyon jó üzletet kötöttek Varga Kevin eladásával”

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.09.02. 15:08
null
Varga Kevin az aláírást követően már új csapata szerelésében pózolt menedzserével, Filipovics Vladannal (Fotó: F-Group)
Ahogy arról a DVSC hivatalos közleménye alapján beszámoltunk, a debreceni klub 850 ezer euróért eladta a 24 éves, egyszeres válogatott Varga Kevin játékjogát a török élvonalbeli Kasimpasának. A játékos menedzsere, Filipovics Vladan szerint jelen helyzetben a törökországi szerződés valódi bravúrnak számít.

 

„Jó pénzért, nagyon jó üzletet kötött a Debrecen, amely még a játékos további értékesítéséből is részesedhet – kommentálta a Nemzeti Sport Online-nak Varga Kevin átigazolását a szélső menedzsere, Filipovics Vladan. – Mindent figyelembe véve az, hogy a jelenlegi, a koronavírus miatti nehéz helyzetben egy NB II-es klubtól ekkora összegért, végleg megvásárol egy magyar játékost a gazdaságilag az egyik legstabilabbnak számító török klub, nagyon nagy szó.”

Filipovics kifejtette, a Kasimpasa az Amerikában élő tulajdonosának köszönhetően azon kevés török klub közé tartozik, amelynél mindig időben érkeznek a fizetések és szakmailag is stabil középcsapatnak számít.

„Varga Kevinnek másik török klubtól is volt ajánlata, de a Kasimpasáé minden fél szempontjából a lehető legjobb volt. Tisztában vagyunk vele, hogy a török bajnokság nagyon nehéz terep, főleg most, hogy a koronavírus miatti speciális helyzetben az új idényben huszonegy csapat indul az élvonalban, melyből hat kiesik. Nagy a konkurencia a bajnokságon és a csapaton belül is, de bízom benne, hogy Kevin olyan formát tud mutatni, aminek köszönhetően folyamatosan játéklehetőséghez jut, és akkor a válogatottba is visszakerülhet. A klub hosszú távú terveit jelzi, hogy három plusz egy éves szerződést kötöttünk, tehát ha elégedettek lesznek Kevinnel, akkor akár négy évet is eltölthet a Kasimpasánál.”

Filipovics hozzátette, a szélső szerdán már együtt is edzett Mehmet Altiparmak vezetőedző csapatával, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor szeptember 13-án akár már be is mutatkozhat a török élvonalban a Kayserispor elleni találkozón.

Filipovics kérdésünkre azt is elmondta, a koronavírus miatti ellenőrzéseket szigorúan veszik egész Törökországban, két-három naponta tesztelik a csapatokat, az összes játékost, így bíznak benne, hogy jövő hétvégén elkezdődhet az új bajnoki idény.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik