A Dunaújváros gólokig, a Vasas lécig és kihagyott 11-esig jutott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.16. 15:25
null
Szalai Tamás góljával szerzett vezetést a Dunaújváros a Vasas ellen (Fotó: Grnák László)
A labdarúgó NB II első fordulójának nyitó mérkőzésén a Dunaújváros hazai pályán 2–0-s győzelmet aratott a Vasas ellen. Az angyalföldiek Remili Mohamed révén a 75. percben tizenegyest rontottak.

 

A szezon első másodosztályú találkozóját a Dunaújváros kezdte jobban, bő öt perc alatt kétszer is közel járt a gólszerzéshez. Előbb Urbán Gábor távoli lövése kerülte el centikkel Németh Gábor kapujának jobb felső sarkát, majd Szalai Tamás fejese után hördülhetett fel a mintegy 400 fős hazai publikum.

A folytatásban kiegyenlítődött a játék, a Vasas „megérkezett” a meccsbe, és az első félidő második felében nem állt távol a vezetés megszerzésétől. A 28. percben Cseke Benjámin húszméteres lövését tornázta ki Milinte Árpád, akinek a 34. percben már a léc segített. Remili Mohamed szöglete után Shane Recklet fejesénél a hazaiak kapusának esélye sem lett volna a hárításra.

Az első játékrész hátralévő részében még mindkét oldalon voltak veszélyes beadások, a két kapusnak azonban nem kellett játékba avatkoznia, így gól nélküli döntetlennel fordulhattak a felek.

A második félidő – az elsőhöz hasonlóan – az újvárosiak mezőnyfölényével indult, amely azonban ezúttal góllá is érett. Az 58. percben a csereként beálló Egejuru Godslove tekert középre a jobb oldalról, az üresen érkező Szalai Tamás pedig egy pattanás után kíméletlenül a bal alsó sarokba lőtt. 1–0

A kapott gól megfogta a Vasast, a hazaiak az elkövetkező percekben eldönthették volna a három pont sorsát, de Böőr Zoltán és Villám Balázs próbálkozását is blokkolták az angyalföldi védők.

A folytatásban mindkét csapat előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, ám azokkal nem tudtak élni, így a 74. percig újabb számottevő esemény nem történt. Ekkor óriási egyenlítési esély nyílt a vendégek előtt, de Remili Mohamed elpuskázta azt – a Vasas támadója a vele szemben elkövetett szabálytalanságot követően tizenegyesből a léc fölé lőtt.

A kihagyott helyzet a hajrában megbosszulta magát: a játékvezető könnyű síppal a Dunaújvárosnak is befújt egy tizenegyest. Ebből a mérkőzésen rengeteget „melózó” Böőr Zoltán higgadtan a jobb alsó sarokba helyezte a labdát. 2–0

A gólt követően a bíró azonnal véget vetett a meccsnek, a másodosztályú idény a Dunaújváros győzelmével indult.

NB II
1. FORDULÓ
DUNAÚJVÁROS PASE–VASAS 2–0 (0–0)

Dunaújváros, 1400 néző. V: Szőts (Pápai, Butkai)
Dunaújváros: Milinte – Villám, Beleuc, Farkas V., Csehi T. – Papp M., Szalai T. (Lázár Zs., 82.), Jakab D. (Godslove, a szünetben), Böőr – Thiago – Urbán G (Birtalan, 89.). Szakmai igazgató: Dobos Barna
Vasas: Németh G. – Alcantara, Izing, Engel – Horváth L. (Görgényi, 70.), Gál M., Recklet (Szedlár, 70.), Hohmann (Ádám, 65.) – Cseke, Zamostny, Remili. Vezetőedző: Dirk Berger
Gólszerző: Szalai T. (58.), Böőr (93. – 11-esből)
Dobos Barna: – Nyerni mindig öröm, különösen a szezonnyitón, és akkor, ha neves ellenfelet győzünk le. Az első félidőben sok hibával játszottunk, sokat tartottuk a labdát teljesen feleslegesen, ezért a szünetben gyorsabb, egyszerűbb játékot kértem játékosaimtól. A keret nagy részét rutinos labdarúgók alkotják, akik felnőttek a feladathoz.
Dirk Berger: – Voltak periódusok, amikor eldönthettük volna a mérkőzést, de az egyik pontra mindenképp rászolgáltunk volna. A kihagyott tizenegyesünk után lélektelennek éreztem csapatomat. Játszhatunk rosszul, de hit nélkül soha. A pályán a játékosoknak kell megszenvedni a sikerért. Ezúttal ez hiányzott a fiúkból.

SZOMBATON JÁTSSZÁK
16.30: Kozármisleny–ZTE
17.30: Ajka–Nyíregyháza
17.30: SZTK-Erima–Cegléd
17.30: Kisvárda–Soproni VSE
18.00: Siófok–Balmazújváros
19.00: Békéscsaba–Tatabánya
20.00: Szolnoki MÁV–Gyirmót FC-Győr

PERCRŐL PERCRE

93. perc: A játékvezető lefújta a mérkőzést. A Dunaújváros 2–0-ra legyőzte a Vasast.

93. perc: BÖŐR ZOLTÁN ÉRTÉKESÍTETTE A TIZENEGYEST! A rutinos középpályás a jobb alsóba helyezett, Németh balra vetődött. 2–0

92. perc: Tizenegyeshez jut a Dunaújváros! Thiago megkerülte Izing Martint, majd ütközött vállal, ám a játékvezető szabálytalannak ítélte az esetet.

90. perc: Két percet hosszabbított a játékvezető.

90. perc: A Vasas jobbhátvédjének beadásáról a társak középen csak centikkel maradtak le.

88. perc: Harmadszor cserél a Dunaújváros. Urbán Gábort Birtalan Botond váltja.

86. perc: Újabb sárga lap Böőr Zoltánról. Az újvárosi középpályást Izing Martin buktatta.

85. perc: Zamostny szabadrúgását semlegesítette Milinte.

84. perc: Gál Mátyás hámozta át magát két hazai védőn, majd küldte kapura a labdát 25 méterről, de Milinte vetődve hárított.

81. perc: Elhagyta a pályát a gólszerző. Szalai Tamás helyett Lázár Zsolt az újvárosiaknál.

78. perc: Cseke lőhetett zavartalanul körülbelül 25 méterről, de lapos kísérlete két méterrel mellé ment.

75. perc: REMILI KIHAGYTA! A Vasas támadója centikkel a léc fölé lőtt. Ennél nagyobb helyzete aligha lesz az angyalföldieknek.

74. perc: Tizenegyes a Vasasnak! Szedlár iramodott meg a jobb szélen, beadása után Remili lekezelte a labdát, majd mielőtt lőtt volna, Beleuc felborította.

72. perc: Remili szöglettel felérő szabadrúgása a kapufán csattant! Váratlan megoldást választott a vendégek nyári szerzeménye.

71. perc: Remili jó szögből elvégzett szabadrúgása levágódott a sorfalról.

69. perc: Kettős csere a Vasasnál. Recklet és Horváth Levente lejön, Görgényi és Szedlár beáll. Az angyalföldiek így kihasználták mindhárom cserelehetőségüket.

66. perc: Urbánnal nem boldogulnak a vendégvédők, a korábbi MTK-csatár középre passzolt labdája után Thiago a lendületből érkező Böőr elé tálalt, akinek a hatalmas helyzetben leadott, jobb alsó sarok felé tartó próbálkozását Recklet blokkolta. A Vasas védője belesérült a nagy mentésbe, hordágyon hagyta el a pályát.

64. perc: Hohmann le, Ádám Martin be a Vasasnál.

62. perc: Remili szabadrúgása után Zamostny kapásból, félfordulatból a bal alsó sarok mellé bombázott.

62. perc: Böőr beadása mindenkinek hosszú lett, így a labda keresztben elgurult a kapu előtt.

61. perc: Újult erőre kapott a góltól a hazai együttes. Előbb Böőr, majd Villám lövését blokkolták a hazai védők.

58. perc: VEZET A DUNAÚJVÁROS! Godslove kifogástalan jobb oldali beadására Szalai érkezett a legjobb ütemben, és egy pattanás után védhetetlenül a bal alsó sarokba lőtt. 1–0

57. perc: Böőr lódult volna meg a labdával a vendégek térfelének közepén, ám Recklet visszarántotta, sárga lap.

54. perc: Thiago lépett be a Vasas tizenhatosára, lekészítette a labdát a második hullámban érkező Villámnak, aki a gyengébbik lábával, ballal mellé-fölé lőtt.

52. perc: Szépen szövögette támadását a hazai együttes, Csehi beadását Németh könnyedén hatástalanította.

46. perc: A szünetben cserélt a Dunaújváros. Az egyik legaktívabb játékos, Jakab Dávid helyett EgejuroGodslove lépett pályára.

46. perc: Elkezdődött a második félidő

45. perc: A játékvezető végett vetett az első félidőnek, helyzetek vannak, gólok nincsenek. Eddig.

45. perc: Zamostny ugrott ki a bal szélen, lapos beadása után Beleuc szögletre mentett.

44. perc: A hazaiak jobbhátvédje, Villám rendszerint felzárkózik a támadásokkal. Ezúttal sem tett másképp, kiváló beadása után Urbán fejelt nagy helyzetben fölé.

43. perc: Jakab ragyogóan hozta fel a labdát a bal oldalon, ám a tizenhatoshoz érve nem tudta megjátszani a középen érkező Böőrt, így odalett az ígéretes lehetőség.

A Vasas átvette a meccs irányítását, azt azonban nem lehet állítani, hogy kapuja elé szegezné az újvárosiakat.

34. perc: Kapufa! Remili szöglete után Recklet öt méterről a lécre fejelte a labdát, amelyet aztán kivágtak a kapu előteréből a hazai védők.

28. perc: Az első nagy Vasas-lehetőség. Milinte hárította bravúrral Cseke 20 méteres távoli lövését.

Az első félidő első felében a Dunaújváros akarata érvényesült, ám az első percekben tapasztalt mezőnyfölény elillant, a Vasas továbbra is keresi a fogást a hazaiakon.

17. perc: Lendületes hazai támadás végén Villám jobb oldali beadását magához ölelte Németh Gábor.

15. perc: Ugyanez a másik oldalon is. Hohmann iramodott meg a bal oldalon, de egy ütemmel később kapta a labdát a kelleténél.

14. perc: Urbán léphetett volna ki egy az egyben a kapussal szemben, ám az asszisztens jogosan lest jelzett.

A találkozót hozzávetőlegesen 400 néző tekinti meg a helyszínen.

Jóval többet birtokolja a labdát a hazai együttes.

6. perc: Jakab szabadrúgása után Szalai Tamás fejelt centikkel a jobb alsó mellé. Az újvárosiak kezdték aktívabban a meccset.

2. perc: Néhány méteres labdavezetést követően Urbán Gábor lőtt kapura mintegy 25 méterről, a próbálkozás nem sokkal kerülte el a jobb felső sarkot.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés. A Dunaújváros vezetheti a szezon első támadását.

Az újvárosiak „tetőtől talpig” pirosban, az angyalföldiek fehér mezben és fekete nadrágban léptek pályára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik