P. T. 2019.04.25 07:13 Frissítve: 2019.04.25 10:18

Budapest-kupa: tizenegyesek után a Kelen SC nyerte meg a trófeát

Budapest-kupa-győztes lett a Kelen SC. A BLSZ I. osztályban szereplő csapat hosszabbítást követő tizenegyespárbajban legyőzte a szintén BLSZ I-es REAC-ot.

A kelenvölgyiek történetük első Budapest-kupa-győzelmüket ünnepelhették (Fotó: Földi Imre)

Budafok megért egy estet! A 43. Budapest-kupa-döntőnek a BMTE-sporttelepen a kitűnő állapotú, felújított pálya adott otthont. Sőt, nemcsak a kupafinálét rendezték a Promontor utcában, hanem a hagyományos színész–újságíró rangadót is. Mire elkezdődött a döntő, csaknem megtelt a lelátó: sokan „ruccantak át” Rákospalotáról Budafokra is, de még többen, mintegy ezren kísérték el a Kelen SC-t, amely nem titkoltan történelmet akart írni azzal, hogy fennállása során először elhódítja a trófeát.

Ehhez már az 5. percben közelebb kerülhetett volna, ám Soltész István szabadrúgását követően a léc kisegítette a REAC-ot. Volt, ami vigasztalta a kelenvölgyieket: a félidő derekán Van Den Aker Alex vezetéshez juttatta őket. A címvédő REAC természetesen nem adta fel, és a szünet után a csereként beszálló Törőcsik Bence révén egyenlített – 1–1. Ide is, oda is eldőlhetett volna a meccs, de a feltételes módból is kiderült, hogy nem dőlt el – következett a hosszabbítás.

A döntés végül a tizenegyesekre maradt, s azokban a Kelen volt a jobb (5–3).

2019.10.06 12:30:13

Labdarúgó NB II F. B.

A hajrában lőtt gólokkal nyert a Vác ellen az MTK • Két büntetővel győzött a Soroksár • A Budaörs pontot szerzett az ETO ellen.

2019.09.18 15:11:41

Labdarúgó NB II F. B.

Az ETO legyőzte a Nyíregyházát, Andrics szögletből talált be • A Gyirmót kiütötte a Soroksárt • Otthon kapott ki a Csákvár.