P. T. 2019.04.25 07:13 Frissítve: 2019.04.25 10:18

Budapest-kupa: tizenegyesek után a Kelen SC nyerte meg a trófeát

Budapest-kupa-győztes lett a Kelen SC. A BLSZ I. osztályban szereplő csapat hosszabbítást követő tizenegyespárbajban legyőzte a szintén BLSZ I-es REAC-ot.

A kelenvölgyiek történetük első Budapest-kupa-győzelmüket ünnepelhették (Fotó: Földi Imre)

Budafok megért egy estet! A 43. Budapest-kupa-döntőnek a BMTE-sporttelepen a kitűnő állapotú, felújított pálya adott otthont. Sőt, nemcsak a kupafinálét rendezték a Promontor utcában, hanem a hagyományos színész–újságíró rangadót is. Mire elkezdődött a döntő, csaknem megtelt a lelátó: sokan „ruccantak át” Rákospalotáról Budafokra is, de még többen, mintegy ezren kísérték el a Kelen SC-t, amely nem titkoltan történelmet akart írni azzal, hogy fennállása során először elhódítja a trófeát.

Ehhez már az 5. percben közelebb kerülhetett volna, ám Soltész István szabadrúgását követően a léc kisegítette a REAC-ot. Volt, ami vigasztalta a kelenvölgyieket: a félidő derekán Van Den Aker Alex vezetéshez juttatta őket. A címvédő REAC természetesen nem adta fel, és a szünet után a csereként beszálló Törőcsik Bence révén egyenlített – 1–1. Ide is, oda is eldőlhetett volna a meccs, de a feltételes módból is kiderült, hogy nem dőlt el – következett a hosszabbítás.

A döntés végül a tizenegyesekre maradt, s azokban a Kelen volt a jobb (5–3).

2020.03.10 07:10:53

Labdarúgó NB II CSILLAG PÉTER

Holló Iván 1968 óta követi az MTK-t mindenhová, a nagysurányi főrabbi ükunokája türelmesen viselte a kazincbarcikai sértéseket.

2020.03.09 21:37:48

Labdarúgó NB II SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Sőt, a szakvezető személyére is van javaslata.