Bírókat vertek, nyolc napon túl gyógyuló sérülés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.21. 09:48
null
Tatárszentgyörgyön egy sárga lap után támadtak a bíróra <br />(Képünk illusztráció)
Az elmúlt hétvégén sajnos ismét játékvezetőt érő bántalmazás miatt fejeződött be idő előtt három mérkőzés is a Pest megyei harmadosztályú bajnokságokban – adta hírül a Magyar Labdarúgó-szövetség Pest megyei Igazgatósága.

A Nemzeti Sport Online-t tegnap este egy olvasó értesítette a Pest megyei harmadosztály Déli csoportjában rendezett Tatárszentgyörgy–Szigetcsép mérkőzésen történtekről. Olvasónk elmondása szerint egy vitatható szabálytalanság után a hazaiak egyik játékosa ököllel megütötte a neki sárga lapot felmutató játékvezetőt, aki ezt követően egy percig eszméletlenül feküdt a gyepen, az összecsapás pedig félbeszakadt.

Az MLSZ adatbankjából kiderül, hogy a Tatárszentgyörgy–Szigetcsép meccs valóban félbeszakadt a vendégek 1–0-s előnyénél. A mérkőzést Nagy György vezette, a hazaiaktól Zsolnai Eriket kiállították – ez szerepel az adatbank.mlsz.hu-n megtalálható jegyzőkönyvben.

A Magyar Labdarúgó-szövetség Pest megyei Igazgatósága a hivatalos honlapján közleményt adott ki, melyben három, a játékvezetőket érő bántalmazás miatt félbeszakadt meccsről írnak, de a konkrét találkozókat nem nevezik meg. Érdeklődésünkre ugyanakkor nem cáfolták, hogy a tatárszentgyörgyi mérkőzés is köztük van. A közleményt az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

„A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége az idei versenyévre három vétségtípus vonatkozásában szigorított a Fegyelmi Szabályzat előírásain: a játékvezetőket érő verbális és fizikai bántalmazás, a bárkivel szembeni tettlegesség és a rasszista megnyilvánulások esetén.


Úgy tűnik, a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől való hosszú idejű eltiltások önmagukban sajnos nem jelentenek kellő visszatartó erőt néhány magáról megfeledkező egyén számára. A 2013–2014-es versenyév őszén a Pest megyei labdarúgópályákon eddig hat alkalommal követtek el a játékvezetők sérelmére tettlegességet, ebből az elkövető öt ízben a futball közvetlen résztvevői, egyszer pedig a szurkolók köréből került ki. Az elmúlt hétvégén további három helyszínen bántalmazták a játékvezetőt, ebből az egyik sértettről már most tudni, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az MLSZ Pest megyei Igazgatósága a játékvezetőkkel szembeni, a sportpályákra nem való, a civilizált társadalmi normákkal teljességgel összeegyeztethetetlen agresszív megnyilvánulások következményeit – túl a sportág szabályai szerinti szankcionáláson – változatlanul hivatalos, hatósági útra tereli, azaz a játékvezetőket érő atrocitásoknak minden esetben rendőrségi feljelentés a következménye.

Az igazgatóság ezen kívül azon sportszervezetek elnökeivel, amelyek színeiben ezen, eléggé el nem ítélhető cselekedetek előfordultak, egyeztetést kezdeményez annak érdekében, hogy hasonló események a jövőben ne árnyékolhassák be se az adott klub, se a település hírnevét" – írja közleményében Benkő Tamás, a PMLSZ igazgatója.

Az MLSZ jegyzőkönyvei alapján a másik két félbeszakadt Pest megyei III. osztályú meccsnek is utánanéztünk. A Középcsoportban tegnap idő előtt fújta le Tóth Péter játékvezető a Vácrátót-Vác II–Galgamácsa találkozót. A hazaiak ekkor már 3–0-ra vezettek, tőlük egy, a vendégektől két játékost is kiállítottak. A Nyugati csoportban a Pánd–Sülysáp KSK II mérkőzés szakadt félbe a látogatók 1–0-s vezetésénél, a hazaiaktól négy futballistát is kiállított Szeleczky Gábor játékvezető.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik