Az NB II Manchester Cityje ikszelt Egerszegen

Vágólapra másolva!
2012.08.24. 17:02
null
Nem lehetnek elégedetlenek a zalai drukkerek – tíz emberrel szerzett fontos pontot a csapatuk (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Címkék
A labdarúgó NB II Nyugati csoportjának rangadóján a ZTE kétszer is vezetett hazai pályán a Gyirmót ellen, de a második félidőt emberhátrányban végigjátszó hazaiak végül örülhettek a 2–2-es döntetlennek.

 

„Büszke vagyok csapatomra, mert az NB II Manchester Cityje ellen a szigetszentmiklósi Sport utca nyolcból helytálltak a srácok” – nyilatkozta múlt héten, a Gyirmót elleni 2–1-es vereség után az SZTK szakvezetője, Horváth Ferenc.

A Nyugati csoport Manchester Cityje, a Gyirmót az elmúlt bő fél évben élvonalbeli játékosok sorával erősített. Többek között Balog Zoltán, Illés Gyula, Holczer Ádám, Magasföldi József, Regedei Csaba, Gévay Zsolt, Oross Márton, Fitos László, Csizmadia Csaba, Molnár Balázs és a jelenleg arcsérüléssel bajlódó Ferenczi István is Csank János együttesében futballozik. A feljutásért vívott harcban a csapat egyik legnagyobb riválisa az élvonaltól tavasszal búcsúzott, az egy évvel ezelőtt még Csank mester által irányított Zalaegerszeg lehet, amely a múlt heti nyitó fordulóban ikszelt a Győri ETO II otthonában, ma pedig, 1994 után először játszott másodosztályú meccset hazai pályán, méghozzá éppen a nagy ellenlábas Gyirmót ellen.

Az előző egy hétben még mindkét csapat igazolt új játékosokat. Preisinger Sándor vezetőedző gárdájában, a ZTE-ben a korábbi diósgyőri védő, a brazil Bernardo Frizoni rögtön a kezdőcsapatban kapott helyet, míg a volt REAC-os Tóth Péter a cserepadon. A másik oldalon Erős Gáborral kötöttek szerződést a gyirmótiak, a középpályás ma még nem volt kezdő.

A találkozót a zalaiak kezdték lendületesebben, lövésig is eljutottak a rekkenő hőségben. Az első ivószünet után viszont már a Gyirmót veszélyeztetett.

A vendégek már éppen kezdték átvenni a játék irányítását, amikor a ZTE a legértékesebb játékosa, Darko Pavicsevics hat méterről, fejessel megszerezte a vezetést a 36. percben. A gól előtt a szlovén Denis Grbic bal oldali beadását Szalai Tamás a hosszú oldalról fejelte vissza Pavicsevics elé. 1–0

A szünet előtt egy kontra végén Gribic növelhette volna a hazai előnyt, de mellé lőtt, ráadásul emberhátrányba került a Zalaegerszeg. Történt ugyanis, hogy Kovács Gergő egy ütközés után leköpte a korábbi ZTE-játékost, Magasföldi Józsefet, amiért piros lapot kapott Bognár Tamás játékvezetőtől.

Az 54. percben rögtön ki is használta emberelőnyét a Gyirmót: bal oldali lapos beadást követően Tóth Norbert öt méterről, bravúros mozdulattal juttatta a kapuba a kissé háta mögé érkezett labdát. 1–1

Nem sokáig volt azonban döntetlen az állás, mert egy ugyancsak szélről belőtt labdából – Máté Péter tálalt középre – a ZTE saját nevelésű tehetsége, az első csapatban először játszó 17 éves Babati Benjamin egyenlített. A korábbi zalai játékos, Babati Ferenc fia a kapus lába mellett tíz méterről ballal talált a kapuba. 2–1

A nagy meleg ellenére remek kis mérkőzés alakult ki a Nyugati csoport rangadójából. A 63. percben megszületett a negyedik gól is: Illés Gyula bal oldali beadásából a hosszún érkező Magasföldi József révén másodszor is egyenlített a Gyirmót. 2–2

A folytatásban Magasföldi a vezetést is megszerezhette volna a vendégeknek, de lövését Vlaszák Géza bravúrral védte.

A hajrában a Gyirmót még eljutott egy kapufáig, illetve Tóth Norbertnek még a 90. percben is volt egy veszélyes lövése, amit Vlaszák védett. Újabb gól azonban már nem született, maradt a játék képe alapján igazságosnak mondható döntetlen.

NB II, NYUGATI CSOPORT, 2. FORDULÓ
ZALAEGERSZEG–GYIRMÓT FC GYŐR 2–2 (1–0)
Zalaegerszeg, 2213 néző. Vezette: Bognár T. (8) (Gyürüsi, Mohos)
ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Szalai T., Kovács G., Juhász D. – Simonfalvi, Máté P. – Babati B., Grbics (Tóth P., 79.), Frizoni (Budovinszky, a szünetben) – D. Pavicsevics (Horváth L., 60.). Vezetőedző: Preisinger Sándor
GYIRMÓT: Holczer – Csizmadia, Balog Z. (Varga L., a szünetben), Gévay, Illés Gy. – Regedei, Molnár B. – Fitos (Tóth N., a szünetben), Magasföldi, Cseri T. (Erős G., 66.) – Oross. Vezetőedző: Csank János
Gólszerző: D. Pavicsevics (1–0) a 35., Tóth N. (1–1) az 54., Babati B. (2–1) az 58., Magasföldi (2–2) a 63. percben
Kiállítva: Kovács G. (sportszerűtlen viselkedésért) a 43. percben
MESTERMÉRLEG
Preisinger Sándor: – Jól kezdtünk, sokáig uraltuk a meccset. A fordulatot Kovács Gergő sportszerűtlensége hozta, a kiállítása után átengedtük a területet, mert a Gyirmót ellen tíz emberrel nem volt esélyünk tartani a labdát. Az emberhátrányt is figyelembe véve elégedett vagyok az egy ponttal.
Csank János: – A kiállítás után nyerni kellett volna. Sajnos, sokszor nem úgy játszottuk, ahogy megbeszéltünk. Két jól felkészített csapat csatáját az NB II-höz viszonyítva szép számú közönség látta.
A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Gyirmót FC 2 1 1 4–3 +1 4
2. Soproni Vasutas SE 1 1 6–1 +5 3
3. Kozármisleny SE 1 1 4–0 +4 3
4. Veszprém FC 1 1 4–1 +3 3
5. Puskás Akadémia FC 1 1 4–2 +2 3
6. ZTE FC 2 2 4–4 0 2
7. Győri ETO FC II* 1 1 2–2 0 1
8. Kaposvári Rákóczi II* 1 1 1–1 0 1
8. Szombathelyi Haladás II* 1 1 1–1 0 1
10. FC Ajka 1 1 0–0 0 1
10. Tatabánya FC 1 1 0–0 0 1
12. Szigetszentmiklósi TK 1 1 1–2 –1 0
13. Csákvár 1 1 2–4 –2 0
14. Paksi FC II* 1 1 1–4 –3 0
15. BKV Előre SC 1 1 0–4 –4 0
16. Bajai LSE 1 1 1–6 –5 0
*Az MLSZ versenykiírásának 9. A) pontja szerint:
"Az NB II. osztályú bajnokság befejeztével a bajnokságban résztvevő NB I-es sportszervezetek tartalék csapatai a csapatuk elért eredményétől függetlenül kiesnek az NB III. osztályú bajnokságba." Ezt is figyelembe véve sötétszürkével jelöltük a kiesőket, világosszürkével a rájátszásba jutókat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik