Az MTK rangadót nyert, és nagyot lépett az élvonal felé

Vágólapra másolva!
2011.10.22. 16:45
null
Kanta József (MTK) a Tatabánya elleni rangadón kapufát lőtt, majd gólpasszt adott (Fotó: NS-archív)
Címkék
A másodosztályú labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában a Nyugati csoport rangadóján az MTK egygólos győzelmet aratott a Tatabánya ellen. A listavezető kék-fehérek előnye tovább nőtt, hiszen a második helyen őket követő Kozármisleny otthon szenvedett kétgólos vereséget.

 

SZAVAZÁS

Ön szerint mikor jut vissza az MTK az élvonalba?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

NYUGATI CSOPORT

Az MTK mezőnyfölénye vezette fel a találkozót, a hazaiak még helyzeteket is kidolgoztak, igaz, nem túl sokat és veszélyeset. A Tatabánya ettől függetlenül nem szorult be saját térfelére, ha tehette, próbált játékot kezdeményezni, de messzire nem jutott az akcióival. Az első felvonás nem hozott gólt, csupán kapufát, azt Kanta József könyvelhette el.

A fordulás után fordulat következett a játék képében: a vendégek harcoltak ki maguknak némi mezőnyfölényt, már csekély gólveszélyt is sikerült kialakítaniuk, de a vezetést az MTK szerezte meg. A 68. percben a házigazdák tetszetős akciót vezettek, a rövid, egyérintős passzok után Kanta kapott kiugratást a szélen, akinek mértani centerezését Csiki Norbert váltotta gólra.

Az addig is jó iramú, bár kevés helyzetet hozó találkozót felpaprikázta a gól. A Tatabánya nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, így teret adva az MTK-nak a gyors kontrákra. A házigazdák pedig éltek is a lehetőséggel. Lüktető, hullámzó lett a játék, de az eredmény már nem változott. Az MTK előnye kilenc pontra nőtt egyik legfőbb riválisával szemben.

Az MTK malmára hajtotta a vizet a Sopron, amely a dobogós helyen álló Kozármisleny vendégeként nyert két góllal. A Budaörs korán vezetést szerzett Felcsúton, de a gólszerző Papp Gábort a 34. percben kiállították. Az emberelőnybe kerülő Videoton II-nek a szünet után hét perc kellett az egyenlítéshez, majd újabb két perccel már a vezetést is sikerült megszereznie. A záró fél órában Máté János mesterhármassal állította be a végeredményt.

A Ferencváros II nyert meccset veszített el Ajkán. Lipcsei Péter együttese Birtalan János 80. percben szerzett találatával már 3–1-re vezetett, de a hazaiaknak onnan is volt visszaút. A 84. percben történt szépítést Gaál Bálint 92. percben szerzett egyenlítő találata követte, utóbbi duplázott a találkozón.

Márki Dénes duplájával győzött egy góllal a Dunaújváros pályaválasztóként a Baja ellen, a végeredmény már a 12. percre kialakult. A mérkőzést tíz emberrel befejező Győr II két góllal nyert a BKV otthonában. A Veszprém első félidőben szerzett minimális előnye a második felvonás elejéig kitartott Pakson, utóbbi a 67. percben Ganczer Péter kiállítása után létszámban megfogyatkozott, de a veszprémiek nem tudtak élni ezzel a lehetőséggel.

KELETI CSOPORT

Az eddigi éllovas Békéscsaba az utolsó pillanatokban kapott góllal két pontot elvesztett a REAC ellen (1–1), és mivel a Szolnok győzött, átvette a vezetést a Keleti csoport tabelláján.

Sokáig helyzetek nélkül telt az idő Békéscsabán, mígnem a 25. percben a csabaiak megszerezték a vezetést: a kapura törő Tchana lövését még védte Kunsági, a kipattanóból Pozsár a kapufát találta el, de még mindig nem volt vége az akciónak – az újból középre tett labdát Tchana közelről a kapuba lőtte.

A folytatásban mindkét oldalon adódtak gólszerzési lehetőségek, a Csaba ziccereket rontott, Nyerges Krisztián viszont a 90. percben a kapuba fejelt – így a REAC szerzett egy pontot a Viharsarokban. A Békéscsaba ezzel együtt megőrizte immár 13 bajnoki óta tartó veretlenségét.

A tavasszal még élvonalbeli Szolnok augusztus vége óta nem nyert idegenben, Romanek János tanítványai ezen a tendencián szerettek volna változtatni, és nagy csatában sikerrel is jártak Orosházán – Mundi Roland a 92. percben lőtte a győztes gólt.

A megelőző három idegenbeli meccsén csupán egy pontot szerző Cegléd is tapintatlan vendégnek bizonyult, három második félidei góllal legyűrte a sereghajtó Vecsést, és ezzel pillanatnyilag az övé a harmadik hely.

A Nyíregyháza a hozzá hasonlóan gyenge idényt futó Vácot fogadta. A héten Szabolcsból érkező hírek (fizetéselmaradás, sztrájkfenyegetés) tükrében tulajdonképpen az is eredmény, hogy volt mérkőzés, amelyen a Lokitól kölcsönkapott Eugene Salami hajrábeli fejes gólja és lövése révén kétgólos hazai győzelem született.

LABDARÚGÓ NB II, NYUGATI CSOPORT, 10. FORDULÓ
MTK BUDAPEST–FC TATABÁNYA 1–0 (0–0)
Hidegkuti-stadion, 1000 néző. V: Oláh G. (Hofbauer, Horváth Z.)
MTK: Hegedűs L. – Wolfe, Kálnoki Kis, Szekeres A., Vadnai – Zsidai – Kanta J., Nikházi (Vukmir, 79.) – Pál A. (Vass P., 68.), Tischler (Frank, 56.), Csiki. Szakmai igazgató: Garami József
TATABÁNYA: Dombai A. – Almási, Izing, Böjte, Tóth G. – Kovács J. (Béres F., 70.), Milanovic – Móri, Deme, Szekér (Nyilas E., 68.) – Farkas J. (Sitku, 67.). Vezetőedző: Kiprich József
Gólszerző: Csiki (1–0) a 67. percben
MESTERMÉRLEG
Garami József: – Küzdelmes mérkőzés volt, irányítottuk a játékot, de a jól futballozó Tatabánya ellen nehezen szereztünk gólt. Az egygólos különbség ellenére a mérkőzés képe alapján biztos győzelmet arattunk.
Kiprich József: – El kell ismernem, hogy az MTK-nak volt több helyzete, amelyek közül egyet értékesített, és ezzel meg is nyerte a mérkőzést.
DUNAÚJVÁROS-PÁLHALMA–BAJAI LSE 2–1 (2–1)
Dunaújváros, 150 néző. V: Botló (Iványi I., Verbászki)
DUNAÚJVÁROS: Abu – Huber, Kőkuti, Salamon, Berényi – Basztovanov, Rottman (Payeta, 71.), Vaskó J., Márki – Perovics (Kóczián, 66.), Bezerédi (Szmoljanovics, 89.). Vezetőedző: Nagy I Zoltán
BAJA: Csoknyai – Szauter, Burucz, Forgács, Kardos E. – Szőllősi F. (Domokos, a szünetben), Lógó (Kormos, 60.), Micskó – Balázs R., Nagy E., Csák Z. (Csovics, a szünetben). Vezetőedző: Bognár György
GÓLSZERZŐ: Márki (1–0) a 2., Szőllősi F. (1–1) a 10., Márki (2–1) a 11. percben
MESTERMÉRLEG
Nagy I Zoltán: – Sokat böjtöltünk, hogy ezt az eredményt elérjük. Ez a győzelem hitet kell adjon a következő fordulókra. A magot, amit nyáron elvetettünk, hamarosan learathatjuk.
Bognár György: – Túlságosan magabiztosan érkeztünk, és ez megbosszulta magát. Voltak ugyan helyzeteink, de nem játszottunk jól. Tudósított:
KOZÁRMISLENY SE–SOPRONI VSE 1–3 (0–1)
Kozármisleny, 300 néző. V: Farkas T. (Márton Zs., Mohos)
KOZÁRMISLENY: Sólyom – Vég B. (Eszlátyi, 78.), Balaskó Cs., Fellai, Tasselmájer – Ato, Kovács T. (Nagy E., a szünetben), Andruskó (Laki Z., a szünetben), Rácz F. – Godslove, Koller K. Vezetőedző: Márton Gábor
SOPRON: Borsi Cs. – Csontos, Szmiljanics, Tóth D., Nagy Z. – Csordás Cs. (Tamási R., 58.), Bozsoki, Tatai (Planéta, 85.), Lazics, Szabó L. (Perics, 91.) – Bausz. Vezetőedző: Végh Tibor
Gólszerző: Bausz (0–1) a 18., Fellai (öngól, 0–2) a 63., Laki Z. (11-esből, 1–2) a 72., Szabó L. (1–3) a 77. percben
Kiállítva: Bozsoki (második sárga lap után) a 68. percben
MESTERMÉRLEG
Márton Gábor: – Ilyen rosszul nagyon régen játszottunk, nem is érdemeltünk mást, mint amit kaptunk. Az azért bánt, hogy ilyen csapattól szenvedtünk vereséget.
Végh Tibor: – Bravúrra készültünk, nagyon sokat tettünk érte, és végül sikerült.
FC AJKA–FERENCVÁROS II 3–3 (1–2)
Ajka, 300 néző. V: Kovács J. Z. (Péter, Hima)
AJKA: Sásdi – Sallér, Subicz, Pákai, Gunther – Kovács Sz. (Major N., 61.), Szalai R. (Horváth Á., 58.), Pothárn, Pavliczky (Kovács Zs., 67.) – Gaál B., Szabó L. Vezetőedző: Artner Tamás
FERENCVÁROS II: Ranilovic – Fülöp, Vattai, Grúz, Sváb – Andrezinho (Holman, 67.), Vass M., Peszmeg, Birtalan J. – Gárdos, Varga B. (Nyilasi B., 74.). Edző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Gárdos (0–1) a 12., Varga B. (0–2) a 20., Gaál B. (1–2) a 23., Birtalan J. (1–3) a 79., Szabó L. (2–3) a 83., Gaál B. (3–3) a 90. percben
Kiállítva: Sallér (második sárga lap után) a 89. percben
MESTERMÉRLEG
Artner Tamás: – A mérkőzés összképe és a helyzetek alapján győzelmet érdemeltünk volna. Egy háromról hősies küzdelemben egyenlítettünk az utolsó pillanatban.
Lipcsei Péter: – A mérkőzés elején a döntetlennel elégedett lettem volna, de három egyeses vezetésünk után csalódott vagyok.
BKV ELŐRE SC–GYŐRI ETO II 0–2 (0–1)
Sport utca, 100 néző. V: Nagy R. (Márkus T., Punyi)
BKV ELŐRE: Kóré – Máj, Baranyai N., Miklósvári, Sebők I. – Csikós, Császár A. (Rápó, a szünetben), Fazakas (Boros, 74.), Takács M., Selei (Berki, a szünetben) – Szabó V. Vezetőedző: Szapor Gábor
ETO II: Nacsa – Kálmán A., Paget, Zámbó, Nagy Á. – Kiss M. (Serfőző, a szünetben), Nyitrai, Kiss Sz., Miklós V. (Hagymási, 70.), Németh L. (Köles, 57.) – Varga T. Edző: Klement Zoltán
Gólszerző: Varga T. (0–1) a 20., Kiss Sz. (0–2) 92. percben
Kiállítva: Nyitrai (második sárga lap után) a 85. percben
MESTERMÉRLEG
Szapor Gábor: – Egy félidőt ajándékoztunk ellenfelünknek, és hiába egykapuztuk végig a második félidőt, még egyenlíteni sem tudtunk.
Klement Zoltán: – Ha a fiataljaink rutinosabbak lennének, több ilyen mérkőzést is meg nyerhetnénk.
VIDEOTON-PFLA–BUDAÖRSI SC 5–1 (0–1)
Felcsút, 100 néző. V: Radványi (Pápai, Galán)
VIDEOTON-PFLA: Pajovics – Margitics (Orbán G., 77.), Aposztolopulosz, Papucsek, Farkas N. – Soós, Szolnok, Király P., Balog G. (Nagy D., a szünetben), Babos (Baracskai –, 69.) – Máté J. Edző: Hartyáni Gábor
BUDAÖRS: Esterházy – Csengő, Pleván, Hegedűs N., Mihályi (Szentgyörgyi, 82.) – Kollega, Tóth Cs., Papp G., Lászka (Farsang, 73.), Sánta A. – Tüske (Brkic, 85.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Gólszerző: Papp G. (0–1) a 7., Margitics (1–1) az 52., Nagy D. (2–1) az 54., Máté J. (3–1) a 63., Máté J. (4–1) a 81., Máté J. (5–1) a 90. percben
Kiállítva: Papp G. (a játékvezető megsértésért) a 34. percben
MESTERMÉRLEG
Hartyáni Gábor: – Az első félidei játékunkkal nem voltam elégedett, a szünet után igaz, hogy tíz emberrel játszott az ellenfelünk, de sikerült fordítanunk.
Lucsánszky Tamás: – Az ellenfél úgy vezetett három egyre, hogy a védelmünket nem játszotta át, ráadásul a téves kiállítás eldöntötte a mérkőzést.
PAKSI FC II–VESZPRÉM FC 1–1 (0–1)
Paks, 100 néző. V: Fenyvesi (Gyarmati II T., Kiss I B.)
PAKS II: Kiss M. – Szolomájer, Berkó, Racskó, Blatt – Cziráki, Ganczer, Budai, Czinger (Bohner, a szünetben) – Pintér N. (Pap R., a szünetben), Feil (Féhr, 83.). Edző: Lengyel Ferenc
VESZPRÉM: Varga T. – Garai, Hegedűs Gy., Lang, Bosnjak – Thiago, Hevesi-Tóth, Molnár Z., Leitold (Burcsik, 65.) – Novothny, Alex. Vezetőedző: Vágó Attila
Gólszerző: Thiago (0–1) a 38., Feil (1–1) az 52. percben
Kiállítva: Ganczer (második sárga lap után) a 67. percben
MESTERMÉRLEG
Lengyel Ferenc: – A veszprémi gladiátorok ellen hősiesen szereztünk egy pontot.
Vágó Attila: – Sajnos egy nullás állásnál kihagytuk a tizenegyest, így értékes két pontot veszítettünk.
GYIRMÓT FC–SZIGETSZENTMIKLÓS 2–1 (1–1)
Győr-Gyirmót, 300 néző. V: Berke B. (Kepe A., Kulman T.)
GYIRMÓT: Tarczy – Bognár Zs., Kozmér, Tóth B., Szabó Cs. – Homonyik (Tóth N., a szünetben), Polyák (Makrai, a szünetben), Horváth R., Cseri T. – Weitner, Laki (Lázár P., 70.). Vezetőedző: Soós Imre
SZIGETSZENTMIKLÓS: Kozma – Csák, Szamosszegi, Szamosi, Sadjo – Bonifert (Fekete L., 70.), Barna, Tóth F. (Csiszár, 63.), Varga Z., Somorjai (Ngalle, 76.) – Fekete Á. Vezetőedző: Horváth Ferenc
Gólszerző: Cseri T. (1–0) a 20., Somorjai (1–1) a 25., Laki (2–1) a 48. percben
Kiállítva: Sadjo (második sárga lap után) a 60., Varga Z. (a játékvezető megsértéséért) a 89. percben
MESTERMÉRLEG
Soós Imre: – Szervezetten, helyenként agresszívan védekező ellenféllel szemben nehéz mérkőzésen két csodálatos góllal, a második félidei játékunk alapján megérdemelten nyertünk.
Horváth Ferenc: – Nem érdemeltünk vereséget. Ha nem a Gyirmót az ellenfél, mai játékunkkal bármely csapatot legyőzhettünk volna. Kettős emberhátrányban is voltak lehetőségeink.


NB II, KELETI CSOPORT
10. FORDULÓ
BÉKÉSCSABA ELŐRE SE–REAC 1–1 (1–0)
Békéscsaba, 800 néző. Vezette: Farkas Á. (Berettyán, Bozó)
BÉKÉSCSABA: Máthé G. – Kerekes I., Kállai, Makra, Mászáros L. – Balogh M., Fülöp T. (Szélpál, 82.), Balázs J., Pozsár – Tchana, Leucuta. Vezetőedző: Pásztor József
REAC: Kunsági – Kovács B., Kornis, Menyhért, Kiss K. (Hibó, 75.) – Menyhárt, Gulyás M. (Kiss T., a szünetben), Cseri G., Böőr – Tóth P. (Illés K., 91.), Nyerges. Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerző: Tchana (1–0) a 25., Nyerges (1–1) a 90. percben
MESTERMÉRLEG
Pásztor József: – Jó mérkőzést játszottunk, egyetlen hibája volt, hogy nem tartottuk itthon a három pontot.
Mátyus János: – Nagyon küzdött a csapat, a helyzetek alapján akár győzhettünk volna, de végül is elégedett vagyok a döntetlennel.
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–DUNAKANYAR-VÁC 2–0 (0–0)
Nyíregyháza, 500 néző. Vezette: Varga L. (Demeter, Varga II G.)
NYÍREGYHÁZA: Vojinovics – Erdélyi D., Radványi D., Mészáros M., Orosz M. – Farkas M., Suci (Ráti, 28.) – Kovács Á., Salami, Reznek (Lavrincsik, 84.) – Popa (Haburcsák, 59.). Vezetőedző: Gálhidi György
VÁC: Borszéki – Króner, Tányéros G., Páles, Juhász B. (Szabados T., 82.) – Hegedűs Cs., Albert Á., Gulyás G. – Rusvay – Michel (Berki I., 78.), Rábold (Arany Z., 69.). Vezetőedző: Híres Gábor
Gólszerző: Salami (1–0) a 77., Salami (2–0) a 89. percben
MESTERMÉRLEG
Gálhidi György: – A heti nehézségek nyomait az első félidőben még lehetett látni, a szünet utáni teljesítményünk azonban parádés volt.
Híres Gábor: – Mezőnyfölényben futballoztunk, de a kapu előtt nem voltunk hatékonyak. Más lett volna a végeredmény, ha az első negyedóra végén megkapjuk a jogos tizenegyest.
OROSHÁZA FC–SZOLNOKI MÁV 1–2 (0–1)
Orosháza, 2500 néző. Vezette: Mészáros I. (Kis Z., Szvetnyik)
OROSHÁZA: Bordás – Szűcs D., Futaki, Milenkovics, Szabó N. – Varga R. (Bozoki, 73.), Kerepeczki, Végh A. (Randelovics, 77.), Petneházi – Tóth D., Ács L. (Szabó T., 83.). Vezetőedző: Major László
SZOLNOK: Rézsó – Rokszin, Antal G., Szeleczki, Papp Sz. – Mile (Kis R., 59.), Lengyel B. (Kalmár F., 75.) Ulvicki, Mundi R. – Szepessy R., B. Tóth (Vári, a szünetben). Vezetőedző: Romanek János
Gólszerző: Szepessy R. (0–1) a 25., Petneházi (1–1) az 56., Mundi R. (1–2) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Major László: – Ilyen szerencsétlen csapat csak mi lehetünk. A múlt héten a kilencvennegyedik, most pedig a kilencvenkettedik percben kaptunk gólt. A fiúk romokban hevernek.
Romanek János: – Szerencsével ugyan, de megnyertük a mérkőzést. Falusi körülmények között játszottunk.
VECSÉSI FC–CEGLÉDI VSE 0–3 (0–0)
Vecsés, 350 néző. Vezette: Bognár T. (Gyürüsi, Aradi)
VECSÉS: Horváth G. – Balázs B., Madar M., Varga P., Fritz – Kovács Z., Dobó, Bussy (Piros, 50.), Nagy G. (Zana, 50.) – Ponczok, Horváth D. Vezetőedző: Duró József
CEGLÉD: Bácskai – Robson, Kurucsai, Buzás, Vincze Z. – Kenderes (Juhász D., 85.), Nagy L. (Markó, 60.), Odrobéna, Koncz – Farkas I., Kása (Medgyesi, 67.). Vezetőedző: Ványi Zsolt
Gólszerző: Robson (0–1) a 61. és Markó (0–2) a 82., Medgyesi (11-esből, 0–3) a 89. percben
Kiállítva: Ponczok (a játékvezető megsértéséért) az 57. percben
MESTERMÉRLEG
Duró József: – A jogosulatlan kiállítás megpecsételte a sorsunkat. A végeredmény nem reális, ekkora különbség nem volt a két csapat között.
Ványi Zsolt: – Nehezen lendültünk játékba, és bár az első félidőben is voltak helyzeteink, csak a második félidőben sikerült gólokat szereznünk.

AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest 10 9 1 25–8 +17 27
2. Gyirmót FC 10 7 3 16–10 +6 21
3. Kozármisleny SE 10 7 3 17–13 +4 21
4. Duna FC Tatabánya 10 6 4 15–10 +5 18
5. Ferencvárosi TC II 10 5 2 3 20–17 +3 17
6. Bajai LSE 10 5 1 4 17–14 +3 16
7. Soproni Vasutas SE 10 5 1 4 11–16 –5 16
8. FC Ajka 10 4 3 3 17–11 +6 15
9. Veszprém FC 10 4 2 4 18–17 +1 14
10. BKV Előre SC 10 4 1 5 11–13 –2 13
11. Videoton-Puskás Akadémia 10 3 2 5 14–15 –1 11
12. Győri ETO FC II 10 3 2 5 18–21 –3 11
13. Szigetszentmiklósi TK-Erima 10 2 4 4 16–15 +1 10
14. Budaörsi SC 10 2 2 6 10–19 –9 8
15. Paksi FC II 10 1 4 5 9–13 –4 7
16. Dunaújváros Pálhalma ASE 10 1 9 5–27 –22 3


A KELETI CSOPORT ÁLLÁSA
1. Szolnoki MÁV FC 10 7 2 1 23–6 +17 23
2. Békéscsaba 1912 10 6 4 18–6 +12 22
3. Restart-Ceglédi VSE 10 6 1 3 18–12 +6 19
4. Balmazújváros 9 5 3 1 18–9 +9 18
5. Mezőkövesd-Zsóry 9 4 3 2 12–14 –2 15
6. Kazincbarcikai SC 9 4 2 3 10–11 –1 14
7. REAC 10 3 3 4 15–14 +1 12
8. DVSC-DEAC 9 3 3 3 18–18 0 12
9. Nyíregyháza Spartacus 10 2 6 2 13–17 –4 12
10. Szeged 2011 9 3 2 4 15–14 +1 11
11. Újpest FC II 8 3 1 4 13–21 –8 10
12. Egri FC 8 2 3 3 9–12 –3 9
13. Budapest Honvéd II 9 2 2 5 9–13 –4 8
14. Orosháza FC 9 1 5 3 12–14 –2 8
15. Dunakanyar-Vác 9 1 1 7 9–17 –8 4
16. Vecsési FC 10 3 7 3–17 –14 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik