nemzetisport.hu 2019.09.25 16:06 Frissítve: 2019.09.25 16:52

ZTE: „Stiebernek voltak ajánlatai Ciprusról és az arab világból”

Mivel Amerikában nyilvánosak a fizetések, nem titok, hogy a washingtoni D. C. Unitednél Stieber Zoltán évi 250 millió forint körüli összeget keresett, ezek után sokakat meglepett, hogy Zalaegerszegre igazolt. A ZTE FC sportigazgatója, Sallói István a Digi Sport híradójának arról is beszélt, hogy hová szerződhetett volna még a 30 éves támadó.

Stieber Zoltánnak Ciprusról is volt ajánlata, de Zalaegerszeget választotta (Fotó: Szabó Miklós)

 

„Radikális változás az életemben, hogy tizennégy év után hazaköltöztem. De nagyon jól érzem magam, nagyjából tudtam, mire számíthatok. A pályafutásom során többször váltottam már csapatot, a beilleszkedéssel sem volt gond, hála istennek a srácok is megkönnyítették a helyzetemet” – nyilatkozta a Sport24-nek Stieber Zoltán.

„Nem mi vagyunk a legtehetősebb klub, pénzügyileg nem tudtunk volna versenyezni. Zoli sárvári, a település közel van, ez is segített, és hitt abban, amit felvázoltunk neki, hogy szeretnénk újraépíteni a zalaegerszegi futballt. Jó lenne arra a szintre, ahol 2002-ben volt, amikor bajnok lett a csapat, és később megverte a Manchester Unitedet” – fogalmazott Sallói István.

„Zoli nagy segítségünkre lesz a terveinkben, feladatainkban, hiszen tapasztalt játékos. Azt várjuk tőle, hogy a mérkőzéseken, rangadókon bizonyítsa a tudását, segítse pontokhoz a csapatot, és segítse minél jobban kiszolgálni a nézőket is” – árulta el elvárásait Végh Gábor, a ZTE FC Zrt. tulajdonosa.

„Zolit még tizenhat évesen én vittem ki próbajátékra az Arsenalhoz, együtt dolgoztunk a Dárdai-stábbal a válogatottnál is, úgyhogy személyesen is nagyon jóban vagyunk. Tudtam, hogy haza szeretne jönni, mert álma, hogy ismét válogatott legyen” – tette hozzá Sallói.

A 26-szoros válogatott játékos Amerikában kikerült Marco Rossi látóköréből, a ZTE–Fradin azonban már pár méterről figyelhette Stieber játékát a szövetségi kapitány.

„Bár voltak ajánlatai Ciprusról és az arab világból, ezzel kilőtte volna biztosan ezt a lehetőséget, úgyhogy sikerült meggyőzni, hogy próbálja meg Magyarországon ezt az álmát teljesíteni, és ott lehessen a válogatottal esetleg az Eb-n” – mondta a sportigazgató.

„Nyilván motivál még a válogatott, szeretnék még pályára lépni, de Rossi kapitány eldönti majd, hogy szüksége van-e rám, én igyekszem rászolgálni a teljesítményemmel” – jegyezte meg Stieber.

2020.04.07 10:08:03

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„A játéktudás, a lendület, az akarat mind felvonult szemünk előtt.”

2020.04.06 23:13:42

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

„Szívesen dolgoznék újra a magyar futballban. Itt élek a magyar fővárosban, remekül ismerem a mezőnyt.”

2020.03.30 21:22:19

Labdarúgó NB I L. P. I.

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.