N. ZS. 2020.01.20 07:33 Frissítve: 2020.01.23 01:59

ZTE: fontos szerep juthat a légiósoknak, köztük az első ciprusinak

A Zalaegerszegre télen érkező légiósokra fontos szerepet oszthat tavasszal Dobos Barna vezetőedző. 

Fanosz Katelarisz (balra) akcióban – a ZTE középpályása lesz az elő ciprusi az NB I-ben (Fotó: ztefc.hu)

 

Meglehetősen kevés egyesült államokbeli futballista szerepelt eddig a magyar élvonalban, Zalaegerszegen azonban január közepe óta kettő is a keret tagja.

AZ ELSŐ CIPRUSI
Fanosz Katelarisz Zalaegerszegre érkezése azért különleges, mert ő lesz az NB I történetének első ciprusi légiósa. Amerikai légiósból korábban kettő futballozott a magyar élvonalban, Arturo Álvarez a Videotonban (2013–2015) és Christopher Sullivan (1989–1990 és 1996) Győrben. Tehát a két zalaegerszegi, Eduvie Ikoba és Eric McWoods a harmadik, illetve a negyedik amerikai a magyar élvonalban (a magyar származású Vermes Pétert nem számolva).  
                              
                              P. K.

Eduvie Ikobát már nem kell bemutatni, tavaly nyáron próbajátékra érkezett az együtteshez, elnyerte  a bizalmat, és az ősz folyamán sem vallott szégyent: az NB I-ben 12 mérkőzésen három gól, a Magyar Kupában két mérkőzésen három gól a mérlege. Honfitársa, Eric McWoods január 14-én írta alá szerződését, a szintén támadóként bevethető futballista azóta az NS Mura és a Slaven Belupo ellen is pályára lépett. Hogy tudatos-e a csapat „amerikaisodása”? 

„Bár Sallói István sportigazgatónk – fia, Sallói Dániel révén – jól ismeri a tengerentúli piacot, mégis véletlenül alakult így, nincs benne célzatosság – válaszolt Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője. – McWoods legutóbb Észtországban játszott, és ugyan Ikobához hasonlóan ékjátékos, más a stílusa.  Mozgékony, jól indul be a védelmi vonalba, az érkezése új variációs lehetőségeket ad a kezembe. S nemcsak tőle, hanem a technikás Stjepan Ostrektől és a pénteken aláíró Fanosz Katelarisztól is sokat várunk. A belső középpályás poszttal hadilábon álltunk az ősszel, és mivel felépüléséig Bedi Bence helyettesíti Tamás Krisztiánt a védelemben, fontos volt, hogy erősíteni tudjunk. A ciprusi légiós nagy munkabírású, jó fizikumú, remekül passzol, és mivel szerencsére jó erőben érkezett, hamar bemutatkozhat az élvonalban.” 

Dobos Barna hozzátette, bár a zalaiak kerete a télen már valószínűleg nem változik, amennyiben a klub kiemelkedően jó lehetőséget lát a piacon, nem zárkózik el a további erősítéstől.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A ZTE FC-NÉL
Érkezők: Eric McWoods (amerikai, Narva Trans – Észtország, szabadon igazolhatóként), Meshack Ubochioma (nigériai, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Fanosz Katelarisz (ciprusi, Omonia Nicosia – Ciprus), Stjepan Ostrek (horvát, NK Nafta Lendava – Lendva, Szlovénia)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Florijan Raduha
(szlovén, NK Nafta – Szlovénia,  próbajáték), Ziga Zivko (szlovén, NK Nafta – Szlovénia, próbajáték)
Távozók: Devecseri Szilárd (Szombathelyi Haladás, szabadon igazolhatóként), Miroszlav Grumics (szerb-magyar, Szeged-Csanád GA, szabadon igazolhatóként), Oleh Hologyuk (ukrán), Hudák Martin (Szeged-Csanád GA, szabadon igazolhatóként), Kiss Máté (ETO FC Győr, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/
érdeklődnek irántuk:
Szépe János (szlovákiai)

2020.02.24 13:35:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Nikolics megszenved az első gólért, megvan Petrjak első mesterhármasa. Szépségdíjas paksi találatok.

2020.02.24 11:45:05

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

„Ritkaság, amikor valaki ennyire sikeres lesz és közben ilyen nagyszerű, szerény, közvetlen figura marad.”

2020.02.24 11:50:35

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„A tudása emelte nagyon magasra, ám ez csak arra szolgált, hogy emberként igyekezzen minél többet átadni magából.”

2020.02.24 09:16:48

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

„Nem szeretem a reflektorfényt. De elfogadom, hogy most nem tudom kikerülni az interjút” – mondta az FTC elleni 3–0 után.

2020.02.23 23:34:19

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

NS-VÉLEMÉNY. Azzal még várjunk, hogy máris megvan a következő szövetségi kapitány.