ZTE: Boér Gábor az új edző; Megint a Mercedesek; Ki lesz a kézisek kézise?

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2020.07.12. 23:15
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

Váratlanul érte, de megtisztelőnek tartja Boér Gábor, hogy Zalaegerszegen újonc élvonalbeli vezetőedzőként is rá gondoltak. A 37 esztendős tréner egy plusz egy éves megállapodást kötött a klubbal. Ezen a nyáron ez már a második megállapodása volt, hiszen június elején nevezték ki az NB II-es Kazincbarcika élére. Lapunknak elmondta: a barcikai vezetők rugalmasan kezelték a helyzetet, s elengedték az NB I-be, ahol ő lesz a jelenlegi mezőny legfiatalabb trénere. Noha az az eredmény még hiányzik a statisztikájából, amelyre a közvélemény is elismerően csettintene, szeretné bizonyítani, hogy így lehet sikeres az első osztályban.
Váratlanul érte, de megtisztelőnek tartja Boér Gábor,
hogy Zalaegerszegen újonc élvonalbeli vezetőedzőként is rá gondoltak. A 37 esztendős tréner egy plusz egy éves megállapodást kötött a klubbal. Ezen a nyáron ez már a második megállapodása volt, hiszen június elején nevezték ki az NB II-es Kazincbarcika élére. Lapunknak elmondta: a barcikai vezetők rugalmasan kezelték a helyzetet, s elengedték az NB I-be, ahol ő lesz a jelenlegi mezőny legfiatalabb trénere. Noha az az eredmény még hiányzik a statisztikájából, amelyre a közvélemény is elismerően csettintene, szeretné bizonyítani, hogy így lehet sikeres az első osztályban.

A női kosárlabda Magyar Kupában Pécsen bronzérmesként záró ZTE NKK-nál nemrég még arról érdeklődtünk, vajon el tudnak-e indulni az Európa-kupában. Azóta a nemzetközi szereplés nincs napirenden, sőt immár a túlélés a cél a klubnál, amely nem biztos, hogy ott lesz az 2020–2021-es NB I-es idény startvonalán. A járványhelyzet miatt a korábbi szponzorok nem tudják vállalni a támogatást , emiatt a költségvetés fele nem áll rendelkezésre. A nevezést péntekig, vagyis július 17-ig kell leadni az élvonalban. A klub elindította az eljárást, de még kérdéses, meddig jut vele, ráadásul a játékosok közül senkinek sincs élő szerződése.

• Meglehetősen sokat szerepelt a korabeli sportlapokban Stier Ferenc, aki 1916 és 1920 között 29 mérkőzést játszott az első osztályban. Elsősorban azért, mert 1920-ban bundázással gyanúsították meg. Már a márciusi UTE elleni meccsen is bizonytalan volt, ám aztán jött a Nemzeti SC elleni mérkőzés, amelyen a Nemzetinek – a kiesés ellen küzdve – fontosak voltak a pontok. Nyert is 2:1-re, a bajnokság végeztével, egyes vélemények szerint a kapus hatékony segítségével. Hogy mi lett a szövevényes ügy vége, kiderül Népsport-mellékletünkből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik