Zalaegerszeg: nézőcsalogató akciók és kedvezmények a diákoknak

Vágólapra másolva!
2011.05.28. 15:39
Címkék
Újszerű kezdeményezéssel szeretné megkedveltetni a futballt a fiatalokkal és növelni a nézőszámot hazai mérkőzésein a ZTE csapata.

Az első osztályú labdarúgó-bajnokság múlt hétvégi zárása után jelentek meg az adatok a – korábbiakhoz viszonyítva csökkenő – szezonbeli nézőszámról: a 2010–2011-es idény mérkőzései átlagosan 2770 szurkolót vonzottak.a 2010–2011-es idény mérkőzései átlagosan 2770 szurkolót vonzottak.

A ZTE FC marketingvezetője, Tóth Krisztián a zalaihirlap.hu-nak elmondta, ennek okát – többek között – abban látja, hogy rendkívül sok a televíziós közvetítés, illetve a gazdasági világválság miatt a háztartások pénzügyi kerete is leszűkült. És persze lényeges szempont az is, hogy a csapat mindenkori szereplését és a játék minőségét együtt értékelik a drukkerek.

A meccseknek viszont szerves részét képezik a nézők, s mint a szakember jelezte, korábban is ezért „akcióztak" folyamatosan a klubnál. A szervezett formában érkező diákcsoportok révén például volt, hogy ezer fővel is nőtt a nézőszám a ZTE FC egy-egy találkozóján.

„Annak idején az ausztriai Mattersburgnál tapasztaltam, hogy vidéki iskolásokat vittek mérkőzésre, ami nálunk is kivitelezhető – jegyezte meg Tóth a burgenlandi Nagymartonra utalva, és tulajdonképpen ez adta az ötletet egy új kezdeményezéshez. – Mi folyamatosan próbáljuk még vonzóbbá tenni a mérkőzésre járást, s most a vidéken, vagyis Zala megye többi településén élőket szeretnénk még inkább becsalogatni a stadionba. Külön vidéki, kedvezményes árú bérleteket kínálunk, s az Egerszegen kívül élő diákokat is megcélozzuk. Olykor ugyanis a hazautazás jelent gondot és most azt találtuk ki: ősztől – ha megfelelő létszámmal igénylik – vidéki diákbérleteseinkért buszt küldünk és a meccs után busszal is visszük haza a fiatalokat. Azt gyorsan hozzáteszem: ebből a vállalkozásból jó, ha nullszaldósra jövünk ki, de a több néző sokkal vonzóbbá teheti másoknak is a meccsre járást.”

A klubnál remélik, hogy ez az ötlet fogadókészségre talál, elsősorban az iskoláknál, amelyekkel külön felveszik a kapcsolatot. Bíznak benne, hogy a ZTE FC-nél ősztől újra büszkélkedhetnek majd a néhány évvel korábban érvényes megállapítással: „Egerszegen mindig sok néző van".

TÖRVÉNY IS VAN

 

A kék-fehérek kampányt is szerveznek céljuk eléréséhez, de a kormányzat egy tavalyi törvénymódosítással is támogatja a hasonló törekvéseket. Sportrendezvények belépőinek ingyenes juttatása például ma már adómentes cselekedet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik