Vidi: Pető Kassait és Casonit kritizálta; horvát utód jön?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.24. 07:04
null
Pető azt állítja, nem tudja nyolc hét elmaradt munkáját három nap alatt pótolni (Fotó: Földi D. Attila)
A labdarúgó NB I hatodik fordulójának záró mérkőzésén a Videoton az MTK-tól is kikapott, ezzel a címvédő az utolsó előtti helyre esett vissza. Pető Tamás, a Videoton megbízott vezetőedzője elődjét, Bernard Casoni mellett a Juhász Rolandot kiállító Kassai Viktort kritizálta.

„Az első félidőben nem éreztem, hogy különösebb gond lenne. Sőt úgy vélem, akkor mi tettünk többet a győzelemért – értékelt Pető Tamás a találkozó után. – Nem véletlenül tűnt úgy, mintha a hajrára elfáradt volna a csapat. Nyolc hét elmaradt munkáját három nap alatt nem lehet bepótolni. Ami a tizenegyest és a kiállítást illeti: utóbbiról az a véleményem, hogy külföldön másként bíráskodnak. Juhász Rolandot ezzel nemcsak a Videoton, hanem, tartok tőle, a válogatott is elveszítette.”

A Nemzeti Sport megkérdezte, hogy a Vidi erőnlétéről szóló lesújtó véleményt Pető Tamás kritikának szánta-e Bernard Casoninak, a távozó francia edzőnek. A szakember erre csak annyit mondott:

„Annak szántam.”

Eközben már zajlik az utódlással kapcsolatos tárgyalások. Portugál, spanyol és francia edző után horvát tréner ülhet le a Videoton kispadjára. Horvátországi információk szerint Fehérváron a 47 esztendős Igor Stimac az egyik jelölt a vezetőedzői posztra.

A Hajduk Split, Derby County és West Ham United korábbi futballistája, aki 53-szor szerepelt a válogatottban, legutóbb a Zadar együttesénél dolgozott, igaz, nem túl sok sikerrel. A jelölt 2012–2013-ban szövetségi kapitány volt a horvát válogatottnál.

Pető Tamás az NSO Tv-nek is elmondta véleményét

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik