Vidi: kétmillió eurós rekordért jöhet az új csatár – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2018.08.24. 09:51
null
Armin Hodzicnak (jobbra) BL-tapasztalata is van (Fotó: AFP)
Marko Nikolics, a Mol Vidi FC vezetőedzője a Malmö elleni továbbjutás után úgy nyilatkozott, hogy három-négy új játékos igazolását tervezik, de öt újonnan érkezőt is el tud képzelni. Úgy tűnik, a 39 éves tréner első nagy fogása a Dinamo Zagreb csapatában futballozó Armin Hodzic lehet.

A horvát sajtóban szárnyra kaptak a hírek, melyek szerint Armin Hodzic, a Dinamo Zagreb 23 éves támadója a Mol Vidi FC-ben folytathatja a pályafutását. A sportarena.hr arról ír, hogy a magyar bajnok 2.2 millió eurót ajánlott a csatárért.

Hodzic 2011-ben a bosnyák Zeljeznicartól 16 évesen került a Liverpool korosztályos csapatába, azonban nem tudott megragadni Angliában. A Pool 2014-ben végleg megvált tőle, ekkor szerződött Zágrábba.

Az utóbbi szezonban 31 tétmérkőzésen nyolc gólt szerzett, a jelenlegi kiírásban pedig három meccsen kétszer volt eredményes eddig. A zágrábiak öt BL-selejtezőjéből csupán az egyiken lépett pályára, míg a horvát bajnokságban négy találkozóból kettőn kapott szerepet.

Kétszeres horvát bajnoknak mondhatja magát, emellett egyszer a kupát is megnyerte a Dinamóval, illetve egyszer a bosnyák élvonalban is az élen végzett akkori együttesével. A válogatottban mostanáig ötször lépett pályára, gólt még nem szerzett.

A Vidi már biztosan bejutott az Európa-liga csoportkörébe, azonban ha Athénban sikerül 2–1-es hátrányból fordítania az AEK elleni visszavágón, úgy a Bajnokok Ligája csoportkörébe kerülne be.

A transfermarkt.de adatai szerint a fehérvári klub eddigi legdrágább igazolása Lencse László volt, akiért 2010 telén 800 ezer eurót adott a klub. Viszont Hodzic kétmillió euró körüli vételára a teljes NB I-et tekintve rekordnak számítana, ekkora összeget magyar klub még sosem fizetett egyetlen játékosért sem.

Mint ismert, a Vidi hétvégi, Újpest elleni bajnokija elmarad, míg az AEK Athén elleni visszavágóra kedden kerül sor.

BAJNOKOK LIGÁJA
PLAYOFFKÖR, 1. MÉRKŐZÉS

MOL VIDI FC–AEK ATHÉN 1–2 (0–1)
A visszavágót augusztus 28-án rendezik meg Athénban. A párharc győztese a Bajnokok Ligája csoportkörébe, vesztese az Európa-liga csoportkörébe kerül.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL VIDI FC-NÉL
Érkezők: Berecz Zsombor (Vasas), Hangya Szilveszter (Vasas), Sós Bence (Debreceni VSC)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Szabó Bence (Nyíregyháza Spartacus)
A második csapatból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –

Kiszemeltek: Armin Hodzic (bosnyák, Dinamo Zagreb)
Távozók: Bódi Ádám (Debreceni VSC, kölcsön után végleg), Ezekiel Isoken Henty (nigériai, Puskás Akadémia, kölcsön után végleg – onnan kölcsönben NK Osijek – Horvátország), Lorentz Márton (BFC Siófok, kölcsön után végleg), Sejben Viktor (Csákvár, kölcsön után végleg), Asmir Suljic (bosnyák-magyar, Wisla Kraków – Lengyelország, onnan Olimpija Ljubljana – Szlovénia, szabadon igazolhatóként), Szolnoki Roland (Puskás Akadémia), Zöldesi Illés (Kisvárda, kölcsön után végleg, onnan kölcsönbe ZTE FC)
Kölcsönbe távozók: Bévárdi Zsombor (siófoki kölcsön után Vasas), Bolla Bendegúz (Siófok), Réti Patrik (Siófok)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Sztefan Scsepovics (szerb, APOEL – Ciprus)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik