Vidi: Ha nem a BL-ről álmodnánk, nem csinálnánk! – Garancsi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.30. 10:48
null
A bajnoki aranynál is nagyobb siker lenne a BL csoportkörének elérése (Fotó: Szabó Miklós)
Garancsi István, a Videoton tulajdonosa a Digi Sport híradójának azt nyilatkozta, hogy csapatával szeretnének bejutni a Bajnokok Ligája csoportkörébe, és ennek érdekében még erősíteni fog a friss bajnokcsapat, amelynek a Honvéd elleni bajnokiját a csapatot kereső Dzsudzsák Balázs is a helyszínen nézte meg.

„Sokkal jobban éltem meg ezt a győzelmet, mint tavaly az elvesztett bajnoki döntőt, amely napra pontosan egy éve volt. Megfelelő, méltó visszavágó volt, a meccs színvonala méltó volt ahhoz, hogy a Videoton bajnok lett, nagyon komoly, nagyon jó színvonalú mérkőzést láthattunk, egységesebb, jobb csapat vagyunk. Szerintem a téli átigazolásokban jókat húztunk, ezt a mostani meccs is bebizonyította, hiszen akiket akkor igazoltunk, mind a ketten (Boban Nikolov és Sztefan Scsepovics – a szerk.) nagyon fontos gólokat lőttek, és egész tavasszal jól szálltak be a meccsekbe. Az edzőnk kiváló közösséget épített föl, a meccseken fizikailag általában rendben vagyunk. Persze, vannak hullámvölgyek, ilyen volt a Paks elleni meccs, azt túl kellett élni, majd három találkozót behúzni, ami ahhoz kellett, hogy legyen esélyünk a Fradit megelőzni” – nyilatkozta a Sport24-nek Garancsi István.

A bajnoki aranynál még nagyobb siker lenne például a Bajnokok Ligája-csoportkörbe jutás.

„A célunk egyértelműen minél jobb helyezést elérni a nemzetközi porondon, ezen dolgoztunk tavasszal is, és ezen fogunk dolgozni a következő három-négy hétben, hogy minél erősebb játékosokat tudjunk idehozni, és megfelelő módon tudjunk felkészülni az előttünk álló nagy hadjáratra” – jegyezte meg Garancsi.

De eljöhet-e az ideje annak, hogy egy magyar csapat a Bajnokok Ligájában is labdába rúghasson?

„Ahhoz be kell jutni a BL-csoportkörbe, ha majd ott vagyunk, akkor megmondjuk. Egyébként, ha nem erről álmodoznánk, nem csinálnánk” – jelölte ki a legfőbb célt a tulajdonos.

A Pancho Arénában, a Honvéd elleni bajnokin ott ült a lelátón Dzsudzsák Balázs is, aki épp csapatot keres.

„Szerencsére nagyon sok focista jár a meccseinkre, most itthon van, a Vidi-meccset nézte meg, azt tőle kell megkérdezni, hogy miért minket választott. Többször is volt itt az egész tavasz folyamán” – kommentálta a Dzsudzsák-kérdést Garancsi István.

A Videoton már bajnokként Diósgyőrben zárja az idényt, hogy aztán nyáron megkezdje felkészülését a Bajnokok Ligája selejtezőire.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik