Vidi: 9 milliárdért épül a fehérvári szuperstadion - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.13. 11:37
Megkülönböztetett figyelmet kap a Sóstói Stadion: a Videoton futballcsapata által használt, önkormányzati tulajdonban lévő létesítményre 2015-ig kilencmilliárd forintot szán a kormány, számolt be róla a Blikk pénteki számában.

A városi önkormányzat ma tart közgyűlést, s a képviselők beszélnek majd arról, milyen feladatok vannak a beruházással kapcsolatban. A klub egyik legnagyobb szurkolója, Orbán Viktor miniszterelnök már korábban szólt arról, hogy fejleszteni kell.

„A futballstadionok ügyben kezdjük utolérni a közép-európaiakat. És ha még hagynak bennünket egy-két évig dolgozni, akkor meg is fogjuk őket előzni” – nyilatkozta a kormányfő a másik hazai kedvenc, a Puskás Akadémia honlapjának adott interjúban.

A klub vezetői már az interjút követően elismerték, valóban aktuális téma a stadionfejlesztés, de korainak tartották a részletek ismertetését. Annyi kiszivárgott, hogy a mostani 12 ezres létesítményt 18 ezresre bővítenék, megszüntetnék a futópályát, és korszerűsítenék a lelátókat is annak érdekében, hogy a Sóstói Stadion megkapja a IV-es besorolást. Ez kell ugyanis ahhoz, hogy a Bajnokok Ligájában playoff- és csoportmeccseknek, az Európa-ligában és az Európa-bajnokság keretében pedig a főtáblás küzdelmeknek adhasson otthont.

Az idei forrásokból 15 millió forintot kell elkülöníteni a felújításra, míg a 2014-es költségvetésből 4.5 milliárdot lehet a beruházásra fordítani. Tegyük gyorsan hozzá, a Ferencváros új arénája 13.5 milliárdból, a Debrecené 12.6 milliárdból, a Haladásé 9.6 milliárdból épül, azaz nem a fehérváriaké lesz a legdrágább létesítmény.

Nem titkolt cél, hogy a Vidi az európai porondon is elismert klubbá váljon. „Mindannyian arra készülünk, előbb vagy utóbb a BL-ben is jegyzett csapat lesz a Videoton. Erre a bajnokságban nagyon nehéz felkészülni, kellenek a nemzetközi erőpróbák is” – mondta a miniszterelnök a közelmúltban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik