Videoton: Zé Luis egy évre a fehérváriaké - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.12. 11:42
null
Zé Luis egy éven át a fehérváriaké (Fotó: vidi.hu)
A vidi.hu tájékoztatása szerint Zé Luis a Videotonban folytatja pályafutását. A 22 éves támadó egy szezonra, kölcsönbe kerül a fehérvári klubhoz.

Korábban a portugál Record információira hivatkozva beszámoltunk arról, hogy a Braga labdarúgócsapata kölcsönadja a Videotonnak 22 éves csatárát, Zé Luíst, polgári nevén José Luís Mendes Andradét. Ez az információ ma hivatalossá is vált.

„Nagyon tetszett az a hangulat, amit tapasztaltam a Sóstói Stadionban a múlt heti mérkőzésen, és az is, amit a klubnál láttam. Úgy tűnik, jól fogom érezni magam a Vidinél, itt minden feltétel adott ahhoz, hogy csak a futballra kelljen koncentrálnom. Természetesen hallottam a Videoton FC-ről, hiszen tavaly a Sporting ellen két meccset is játszott a csapat, és ezeket figyelemmel kísértem” – mondta Zé Luis.

José Luís Mendes Andrade 1991. január 24-én született a Zöld-foki Köztársaság Fogo nevű szigetén.

A 185 cm-es, jobblábas csatár a Sporting Braga csapatában 21 meccset játszott eddig (valamennyit az elmúlt szezonban), ebből 15-öt a bajnokságban, ezeken 4 gólt szerzett. A négyből kettőt csereként, kettőt kezdőként. Együttese minden olyan meccsét megnyerte, amelyiken betalált, sőt, az utolsó fordulóban rendezett Vitória Setúbal–Braga találkozót ő döntötte el.

Szerepet kapott egy BL-selejtezőn és négy BL-csoportmeccsen (többek között csereként pályára lépett a Manchester United elleni mindkét BL-mérkőzésen), valamint egy Ligakupa-összecsapáson. A klub másodosztályú gárdájában 13 meccsen 4 gólt lőtt.

A Sporting Bragához, amellyel Ligakupát nyert a 2012–2013-as szezonban, a Gil Vicentétől érkezett tavaly nyáron, ahol két idény alatt 26/14-es mutatót produkált. A Zöld-foki Köztársaság válogatottjában eddig hétszer jutott szóhoz és egy gólt szerzett.

„Tudom, hogy a bajnoki cím a cél, tehát minél több győzelemhez és ennek a célnak az eléréséhez szeretném hozzásegíteni a csapatot. Ezt pedig úgy tudom megtenni, ha sok gólt szerzek” – tette hozzá a támadó, aki a Videoton-szurkolóknak is üzent.

„Mindig ki kell tartani a csapat mellett, hiszen a szurkolásukkal tudják a játékosokat újabb sikerekhez segíteni.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTONNÁL

Érkezők: Juan Calatayud (spanyol, RCD Mallorca – Spanyolország), Vítor Gomes (portugál, Rio Ave – portugál,kölcsön után végleg), Arturo Álvarez (amerikai-salvadori, Pacos Ferreira – portugál, kölcsön után végleg), Fejes András (Siófok – Kölcsönből vissza), Kleinheisler László (Puskás Akadémia – kölcsönből vissza), Lencse László (Aszterasz TripoliszGörögország, kölcsönből vissza), Joaquim Manuel Welo Lupeta (portugál, szabadon igazolható), Milan Perics (szerb, Ferencváros – kölcsönből vissza), Sándor György (al-Ittihad FC – Szaúd-Arábia, kölcsönből vissza), Mamadu (bissau-guineai, Desportivo Aves – portugál), Chukwucheben „Moris” Enete (nigériai, Puskás Akadémia), Zé Luís (zöld-foki-szigeteki, Sporting Braga – Portugália, kölcsönbe)

Távozik/távozhat: Mladen Bozsovics (montenegrói, Tom Tomszk – Oroszország), Kaká (brazil, Deportivo La Coruna – Spanyolország), Izing Martin (?), Juhász Roland (Anderlecht – Belgium, kölcsönből vissza ?), Nikola Mitrovics (szerb, ?), Milan Perics (szerb, ?), Héctor Sánchez (spanyol, ?)
Kiszemeltek: Rúben Tiago Rodrigues Ribeiro (portugál, Beira Mar – Portugália), Jaime Alas (salvadori, Rosenborg – Norvégia)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik