Vidi: válogatott középpályás érkezik Fehérvárra – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.23. 16:12
null
Pátkai Máté Fehérváron folytatja pályafutását (Fotó: <strong><a href="http://www.vidi.hu/2015/06/23/patkai-mate-a-vidibe-igazolt.html">vidi.hu</a></strong>)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton a hivatalos honlapján megerősítette a Nemzeti Sport Online értesülését: bejelentette, hogy Pátkai Máté Fehérváron folytatja pályafutását. A 27 éves válogatott középpályás az előző három és fél idényt a Győrnél töltötte.

 

Pátkai Máté az MTK-ban kezdett el futballozni, és a kék-fehéreknél mutatkozott be az NB I-ben a 2006–2007-es szezonban. Összesen 110 bajnokit játszott és 18 gólt szerzett első klubjában. 2012. január 1-től a Győri ETO-t erősítette, ahol 106 első osztályú meccsen 23 gólt ért el. A válogatottban 2012 októberében, Törökország ellen debütált, eddig ötször viselte a nemzeti csapat mezét. Az MTK-val 2008-ban, az ETO-val 2013-ban nyert bajnoki címet. Utóbbi évben a Szuperkupát is megnyerte csapatával – mutatta be új játékosát a vidi.hu.

„A Vidi remek csapat és meghatározó klub, boldog vagyok, hogy itt folytathatom. Bajnokként vágunk neki az új szezonnak, és tapasztalatból mondom, hogy nagyon nehéz dolog lesz megvédeni ezt a címet, de mindent megteszünk érte. Székesfehérváron remek feltételek vannak, a játékosoknak tényleg csak a futballra kell koncentrálniuk. Néhány napja már együtt készülök a csapattal, és úgy érzem, sikerült zökkenőmentesen beilleszkednem. Célom, hogy beverekedjem magam a kezdőcsapatba, és jó játékkal tudjam újabb sikerekhez segíteni a Vidit. A bajnokságban nem szeretném alább adni a tavalyi eredménynél, sőt, azt mondom, az lenne az igazi, ha jövőre duplázni tudnánk és a Magyar Kupát is begyűjtenénk. Természetesen a Bajnokok Ligája is hatalmas kihívás, bízom benne, hogy minél tovább eljutunk a sorozatban. Úgy érzem, a továbbjutás sorsa – ismerve a két lehetséges ellenfél kilétét – a mi kezünkben van” – nyilatkozta Pátkai Máté a vidi.hu-nak.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTONNÁL

Érkezők: Lang Ádám (Győri ETO), Pátkai Máté (Győri ETO)
Kölcsönbe érkezők: Braniszlav Danilovics (szerb, PAFC)

Kölcsönből visszatérők:Hudák Martin (PAFC, ?),Kleinheisler László (PAFC), Papp Máté (Dunaújváros, ?), Szekeres Adrián (Dunaújváros), Tar Zsolt (PAFC, ?), Tóth Balázs (PAFC, ?), Tomás Tujvel (szlovák, Kecskeméti TE), Zsótér Donát (PAFC, ?)

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Koltai Tamás (Győri ETO), Rydell Poepon (holland, Valenciennes – Franciaország), Rudolf Gergely (Győri ETO)

Távozók: Juan Calatayud (spanyol, szabadon igazolható), Horváth Tamás (Puskás Akadémia), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország), Sándor György (szabadon igazolható, érdeklődnek iránt: PAFC), Stopira (zöld-foki-szigeteki, szabadon igazolható; érdeklődnek iránta: Hajduk Split – Horvátország)

Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Barcsay Márk (PAFC, ?)

Távozhatnak: Álvaro Brachi (spanyol), Szofian Sakla (marokkói), Juhász Roland (érdeklődnek iránta: külföld), Tóth Balázs (PAFC-kölcsön után lejár a szerződése), Tomás Tujvel (szlovák)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik