Videoton: szerződtették Sousa korábbi francia játékosát

Vágólapra másolva!
2015.01.16. 16:44
null
Burcsa Győző a fehérváriak friss szerzeményével, Rémi Marévallal (Fotó: <a href="http://www.vidi.hu/2015/01/16/remi-mareval-a-vidibe-igazolt.html">vidi.hu</a>)
Francia labdarúgót igazolt a Videoton: a 31 éves Rémi Maréval egy plusz egy évre írt alá a labdarúgó NB I listavezetőjéhez – adta hírül péntek délután a vidi.hu. Előző csapata az izraeli Maccabi Tel-Aviv volt.

 

Rémi Maréval a franciaországi Domont-ban született 1983. február 24-én. A ballábas, védőként és a középpályán is bevethető játékos egyszer szerepelt Martinique válogatottjában.

„Amit eddig láttam a klubnál és a városban, az nagyon tetszett, de egyelőre nem volt időm mélyebben megismerni az országot, az itteni kultúrát – idézi a Videoton hivatalos honlapja Rémi Marévalt. – Tudom, hogy a Vidi UEFA-kupa-döntőt játszott 1985-ben a Real Madrid ellen, és 2012-ben, az Európa-ligában már játszottam is a Vidi ellen a Gent labdarúgójaként. Az akkor nem volt jó élmény, hiszen oda-vissza kikaptunk. Itt is bizonyítani akarom, hogy jó játékos vagyok, remélem, segíteni tudok a csapatnak, hogy a céljait elérje, vagyis megnyerje a bajnokságot, utána pedig a nemzetközi porondon is jól teljesítsen.”

Maréval klubjai sorrendben az US Chantilly, a Beauvais, az Oldham Athletic, az Ajaccio, az FC Tours, az FC Nantes, a Zulte Waregem, a KAA Gent és a Maccabi Tel-Aviv voltak – utóbbiban együtt dolgozott Paulo Sousával, a Videoton korábbi vezetőedzőjével. A legtöbb időt a Nantes-nál (3 év) és a két belga csapatnál, a Waregemnél és a Gentnél (2-2 év) töltötte.

„Maréval olyan játékos, aki rengeteg tapasztalattal rendelkezik, jelentős bajnokságok jó csapataiban szerepelt korábban – mondta a játékosról Burcsa Győző klubigazgató a vidi.hu-nak. – A kiválasztásánál fontos volt, hogy olyan valakit igazoljunk, aki minél előbb be tud illeszkedni és fel tudja venni a ritmusunkat, és egyértelmű segítség legyen tavasszal, majd remélhetőleg a nemzetközi kupában és a következő szezonban is. Legutóbbi csapata a Maccabi Tel-Aviv volt, ahol Paulo Sousa edzette. Úgy gondolom, nagy hasznára lesz a Vidinek.”

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTONNÁL
Érkezők: Rémi Maréval (francia, Maccabi Tel-Aviv – Izrael)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Papp Máté (PAFC), Milan Perics (Dunaújváros), Zsótér Donát (Dunaújváros)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Borne Barisic (horvát, NK Osijek – Horvátország),Mirko Ivanovszki (macedón, CFR – Románia), Juraj Halenár (szlovák, Slovan Bratislava – Szlovákia), Igor Zofcák (szlovák, Slovan Bratislava – Szlovákia), Alekszander Grazdani (albán-görög, Ravenna – Olaszország)
Távozók: Milan Perics (szerb, Donji Szrem – Szerbia)
Kölcsönbe távozók:Kleinheisler László (PAFC), Nagy Zsolt (PAFC), Papp Máté (Dunaújváros), Zsótér Donát (PAFC)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak: Álvaro Brachi (spanyol, érdeklődnek iránta: Dunaújváros), Nikolics Nemanja (érdeklődnek iránta: AEK Athén – Görögország, Beitar Jeruzsálem – Izrael, Maccabi Haifa – Izrael), Dinko Trebotic (horvát, érdeklődnek iránta: Celta Vigo – Spanyolország; Genoa – Olaszország; Lech Poznan – Lengyelország),

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik