Videoton: Sousa a mi vendégünk volt kedden - Garancsi

Vágólapra másolva!
2013.09.12. 17:50
Paulo Sousa Garancsi István, azaz a Videoton vendégeként nézte meg a keddi Magyarország–Észtország (5–1) világbajnoki selejtezőt – ezt az NB I-es klub tulajdonosa árulta el csütörtökön.

„Paulót én hívtam meg, mármint a Vidi, akkor, amikor még nem voltak sérült játékosaink. Nagyon nagy örömmel töltött el, hogy elfogadta a meghívásunkat. Amikor engedi az ideje, a jövőben is meghívjuk a hazai vagy válogatott meccsekre, mint a Vidi vendége. Nagy megtiszteltetés nekünk, hogy eljött. Ennyi történt! Nagyon jó a kapcsolatunk, és remélem a jövőben ez továbbra is így marad. Paulo továbbra is figyelemmel kíséri a Vidi és a magyar csapatok szereplését. Azt tudom, hogy legalább három-négy magyar játékost folyamatosan figyel – írta Garancsia Facebookon folytatott chatjén arra a felvetésre, hogy a portugál szakember válthatja Egervári Sándort a szövetségi kapitány posztján. – Eszembe jut, mikor Paulo volt az edzőnk, és itt volt Pintér Attila és szintén jegyzetelt, akkor azt hozták le, hogy már ő a Vidi kijelölt edzője."

Azt is megkérdezték Garancsitól, miért nem igazol a Videoton és a többi NB I-es csapat rendszeresen másod- vagy harmadosztályú kluboktól (leszámítva persze a második csapatokat), illetve egymástól.

„Magyarországon, ha a Vidi jelentkezik valakiért, horribilis összegeket kérnek, valahogy nem alakult ki egészséges játékospolitika az NB I-es csapatok között. Ez tény – szólt Garancsi válasza. – Sokat szenvedünk ettől, él az a mentalitás, ha kölcsönadok valakit, akkor téged erősítelek. Ezen hamar kell változtatni, sok játékos emiatt nem tud továbblépni. Külföldről pedig jönnek a tehetséges, ingyen igazolható játékosok. A háttérben nálunk nagyon sok fiatal játékos kopogtat. De ez mind idő, mire a 15 évesből 18 éves lesz, a 16-ból pedig 19."

A Sóstói Stadion felújításáról is esett szó.

„Tervezzük az egész stadion fedetté való átalakítását. A lelátókat közelebb szeretnénk hozni a pályához. Amikor majd ez mind eldőlt, a közbeszerzések lebonyolódtak, akkor tudjuk megmondani, hogy hol játszunk majd a munkálatok alatt – írta Garancsi, akinek a kérdező a felcsúti pályát ajánlotta. Az időzítésről is szó esett. – Pontos válaszokat két-három hónap múlva tudok adni. Nagyon sok hasonló befogadóképességű stadiont megnéztem már. Sok ötletet »elloptunk«, ezeket majd beépítjük."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik