Videoton: nem akárkinek a fiát nézték ki a fehérváriak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.12. 13:15
null
Luka Zahovic a Videoton érdeklődését is felkeltette (Fotó: archív)
A Nemzeti Sport Online Szlovéniából úgy értesült, hogy az NK Maribor szlovén U-válogatott támadója, a 21 éves Luka Zahovic is szóba került a Videotonnál a lehetséges erősítési tervekben.

Az NSO úgy tudja, hogy a Videoton FC már a téli átigazolási időszak előtt megfigyelte Luka Zahovicot, aki az NK Maribor sportigazgatójának, az FC Portóban, a Benficában és a Valenciában is futballozó, a spanyolokkal 2001-ben BL-döntőt játszó, 80-szoros szlovén válogatott Zlatko Zahovicnak a fia.

A szlovén U-válogatott támadó 2015-ben a holland Heerenveenhez igazolt, de miután ott kevés lehetőséget kapott, tavaly kölcsönbe visszatért az NK Mariborhoz, melynél kiváló szezont produkált, 28 bajnokin 15 gólt szerzett.

Ezek után nem csoda, hogy a Videotonnál továbbra is szemmel tartják a támadót. Konkrét lépések az átigazolás ügyében még nem történtek, de a fehérváriak nemzetközi szereplésének függvényében is ez a helyzet változhat.

Miután az NK Maribor az idén visszavásárolta Zahovicot a Heerenveentől, és 2020-ig szerződést kötött vele, a megszerzése nem ígérkezik olcsó mulatságnak – a Transfermarkt 1.5 millió euróra becsüli az értékét –, ezért is érthető, hogy a Videotonnál alaposan fontolóra veszik az üzletet.

Úgy tudni, a fehérváriak a megfelelő csapategység érdekében a légiósok arányára is szeretnének ügyelni, hogy ne legyen túl sok délszláv a csapatban, márpedig a bosnyák Anel Hadzic, a horvát Mirko Maric és a két szerb, Marko Scsepovics és Danko Lazovics személyében már így is van négy délszláv labdarúgó a szerb vezetőedző, Marko Nikolics keretében. Ez is befolyásolhatja Zahovic esetleges szerződtetését.

Videoválogatás Luka Zahovicról

ELUTAZOTT A CSAPAT

A Videoton FC július 13-án, csütörtökön – magyar idő szerint – 18.15 órától Észtország fővárosában, Tallinnban, a Kadriorg Stadionban lép pályára a Nomme Kalju ellen az Európa Liga 2. selejtezőkörének első összecsapásán. Szerda reggel 7:15-kor gördült ki a Sóstói Stadionból a csapatunkat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre szállító autóbusz, 10 órakor pedig felszállt a csapatot Észtországba szállító repülőgép – írja a fehérváriak hivatalos honlapja, a vidi.hu.

A magyar csapat rendben megérkezett, szerda este előbb sajtótájékoztatót tartanak – Suljic Asmirt és Marko Nikolicsot kérdezhetik az újságírók –, majd a másnapi meccs időpontjában edzést vezényel a fehérváriak szerb vezetőedzője, aki az alábbi 20 fős utazó keretet jelölte ki:

Kovácsik Ádám, Horváth Tamás, Loic Nego, Stopira, Vinícius, Juhász Roland, Pátkai Máté, Anel Hadzic, Suljic Asmir, Marko Scsepovics, Danko Lazovics, Géresi Krisztián, Szolnoki Roland, Tamás Krisztián, Bódi Ádám, Barczi Dávid, Mirko Maric, Varga József, Fejes András, Szabó Bence.

„Kovács István az egyik edzésen egy rúgást kapott a lábfejére, ezért ő ezúttal nem utazik el a csapattal, ahogy szintén itthon marad a rehabilitációs munkát végző Fiola Attila is” – nyilatkozta a kerettel kapcsolatban dr. Kovács Tibor csapatorvos.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL
Érkezők: Bolla Bendegúz
(MTK Budapest), Mocsi Attila (ETO FC Győr), Szabó Bence (Puskás Akadémia), Tamás Krisztián (Gyirmót FC Győr)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Sejben Viktor (Csákvár)
Az utánpótlásból felkerültek:
Burka Bendegúz, Magda Dávid, Szabó Bálint
Kiszemeltek: Luka Zahovic (szlovén, NK Maribor – Szlovénia)
Távozók:
Pölöskei Zsolt (Bp. Honvéd), Simon Ádám (gyirmóti kölcsön után Haladás)
Kölcsönbe távozók: Lorentz Márton (soroksári kölcsön után Siófok)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik