Videoton: megjött az ajánlat a csatárért – jól kereshetnek rajta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.03. 14:05
null
Henty a Mezőkövesd ellen szerezte az első NB I-es találatát – könnyen lehet, hogy a tavasszal már nem a magyar élvonalban lövi a gólokat (Fotó: Földi D. Attila, archív)
Már decemberben hír volt, hogy külföldről több csapat is érdeklődik a Videoton FC nigériai csatára, Ezekiel Henty iránt. A Nemzeti Sport Online úgy tudja, az érdeklődések után már konkrét ajánlat is érkezett a játékosért, akinek az eladásával fél év után jól kereshetnek a fehérváriak.

 

 

Információink szerint a pozsonyi Slovan – amely Holman Dávidot is foglalkoztatja – 1 millió euró körüli összeget fizetne a Videotonnak a 24 éves Ezekiel Henty játékjogáért, aki a nyáron 2020-ig írt alá a székesfehérváriakhoz. Úgy tudjuk, a fehérváriak megfelelő ajánlat esetén elengednék a csatárt, és bár az első ajánlatra rögtön nem bólintottak rá a klubnál, folynak a tárgyalások a felek között.

Henty 20 tétmeccsen öt gólt szerzett és három gólpasszt osztott ki a fehérváriak színeiben, a Nemzeti Sport osztályzatátlagai alapján az ősz válogatottjába is bekerült, de a hírek szerint a Videotonnál nem teljesen elégedettek a hozzáállásával, ezért is távozhat.

Korábban a francia élvonalbeli Dijon (a távozni készülő Lang Ádám csapata) érdeklődéséről is lehetett hallani, a francia klub képviselői december elején el is jöttek megnézni a támadót a Videoton Ferencváros elleni (3–1-re elveszített) meccsére, melyen Hentynek csereként mintegy negyven perc jutott. Jelen állás szerint azonban annyira nem volt meggyőző a támadó, hogy versenyezzenek érte a Slovannal. A szlovák élvonalban 3. helyen álló pozsonyiak mellett esetleg még arab csapatok érdeklődéséről hallani, de azt nem tudni, ezek mennyire tekinthetők komolynak.

A Slovannal kapcsolatban viszont köztudott, hogy kész 1 millió euró körüli összegeket kifizetni játékosokért, a nyáron Holmanért is 700 ezret utalt át Debrecenbe (ezt az összeget a pozsonyi klub jelentette be). Arról nincs hivatalos információ, hogy Henty tavaly mennyiért érkezett a Videotonhoz a Lokomotiv Moszkvától, de a Transfermakt 500 ezer eurós vételárról ír (a játékos jelenlegi értékét 1 millió euróra teszi). Ha hihetünk ennek, akkor igen jól kereshet a magyar klub a nigériai futballista eladásán, akár kétszer annyi pénzt is kaphat érte, mint amennyiért szerződtette.

Henty lehetséges átigazolásával kapcsolatban korábban megkerestük a Videoton sajtóosztályát, ám az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan ezúttal sem kommentálják a sajtóhíreket.

A Videotonnal kapcsolatban az elmúlt hetekben több lehetséges kiszemelt neve is megjelent a nemzetközi sajtóban. Többek között svájci és ukrán labdarúgóról is lehetett olvasni, de úgy tudjuk, a klubbal hírbe hozott játékosok közül csak a szlovén Andraz Sporar szerepelt valójában a célpontok között, ám az FC Basel 23 éves csatára nem lesz a Videoton futballistája.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek:
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Ezekiel Henty (nigériai, Slovan Bratislava – Szlovákia, Dijon FCO – Franciaország)

A VIDEOTON TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 10.
Edzőtábor: január második fele, Spanyolország (pontos dátum még nincs)*
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK*
Január 26., Spanyolország: Videoton–Piast Gliwice (lengyel)
*A Videoton a felkészülési mérkőzésekről még nem adott tájékoztatást, a Gliwice elleni meccsről a lengyel klub számolt be.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik