Videoton: megegyeztek, két új játékos érkezik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.24. 17:53
null
Pölöskei Zsolt (balra) és Kovácsik Ádám az új sportigazgató, Kovács Zoltán társaságában (Fotó: vidi.hu)
A Nemzeti Sport Online információi szerint a Videoton kerete hétfőn két labdarúgóval gazdagodik: az NB I-ben rosszul kezdő címvédő szerződteti a kapus Kovácsik Ádámot és a középpályás Pölöskei Zsoltot.

 

Az NSO értesülése szerint az érdekeltek már megegyeztek egymással. A klub hivatalos honlapja, a vidi.hu hétfő kora este szentesítette a hírt, hozzátéve, hogy a 24 éves középpályással három, a szintén 24 éves kapussal két évre szóló megállapodást kötöttek.

Kovácsik Ádám Olaszországból tért haza, nyáron edzett a Vasasnál, a Honvédnál és a Ferencvárosnál, szabadon igazolható volt, akárcsak Pölöskei Zsolt, aki a legutóbbi szezonban az MTK-ban futballozott, és néhány napja még úgy volt, hogy az izraeli élvonalban is folytathatja.

„Filip Pajovics sajnálatos sérülése miatt kapusposztra gyorsan kellett igazolnunk – idézi a vidi.hu Kovács Zoltán sportigazgatót. – Kovácsik Ádám személyében fiatal, mégis tapasztalt kapust tudtunk szerződtetni, ő akár hosszabb távon is értéke lehet a klubnak, és megfelelő versenyhelyzetet teremt a kapusok között. Pölöskei Zsoltot több klub is szerette volna leigazolni, hiszen az NB I egyik legjobb középpályásról van szó. Nagy munkabírású, remek lövőtechnikával rendelkező és képzett játékos csatlakozott személyében a kerethez, megítélésem szerint mindenképpen szükségünk volt egy ilyen típusú játékosra.”

„Több ajánlatom is volt a nyáron, de úgy ítéltem meg, hogy a Vidiben lesz a legnagyobb esélyem a fejlődésre – fogalmazott Pölöskei Zsolt. – Legutóbb bajnokságot nyert a csapat, remekül teljesített, idén kicsit nehezebben indult a szezon, de biztos vagyok abban, hogy kilábalunk a hullámvölgyből. Több játékost is ismerek a csapatból, nem hiszem, hogy gond lesz majd a beilleszkedéssel. Az biztos, hogy nagyon nehéz lesz beverekednem a kezdőcsapatba, hiszen kitűnő játékosok vannak a keretben, de természetesen az a célom, hogy ez sikerüljön és a csapat segítségére legyek.”

„Örülök, hogy sikerült megállapodnunk Kovács Zoltán sportigazgatóval, rövid gondolkodás után igent mondtam az ajánlatára, boldog vagyok, hogy itt lehetek – mondta Kovácsik Ádám. – Július közepéig nem edzhettem csapattal, mert meg kellett várnom, hogy mi lesz a Reggina sorsa, utána viszont edzéslehetőséget kértem és kaptam a Ferencvárostól és a Honvédtól is, egyénileg is dolgoztam, szerintem pár közös gyakorlás után bevethető állapotban leszek. Célom, hogy bebizonyítsam mindenkinek, hogy egy jó kapus érkezett Fehérvárra, és természetesen idővel szeretném magam beverekedni a kezdőcsapatba is.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTONNÁL

Érkezők: Koltai Tamás (Győri ETO, szabadon igazolhatóként), Kovácsik Ádám (szabadon igazolhatóként, legutóbb Reggina – Olaszország), Lang Ádám (Győri ETO, szabadon igazolhatóként), Pátkai Máté (Győri ETO, szabadon igazolhatóként), Pölöskei Zsolt (MTK, szabadon igazolhatóként), Rudolf Gergely (Győri ETO, szabadon igazolható), Alhassane Soumah (guineai, Juventus – Olaszország)
Kölcsönbe érkezők: Braniszlav Danilovics (szerb, PAFC)

Kölcsönből visszatérők: Kleinheisler László (PAFC), Szekeres Adrián (Dunaújváros)
Az utánpótlásból felkerültek:
Gábor Péter

Kiszemeltek: Asmir Suljic (Újpest)

Távozók: Arturo Álvarez (salvadori, szabadon igazolható), Álvaro Brachi (spanyol, szabadon igazolható), Juan Calatayud (spanyol, Atlético de Kolkata – India), Hudák Martin (PAFC, kölcsön után végleg?), Kocsis Gergő (Puskás Akadémia), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Papp Máté (dunaújvárosi kölcsön után Sopron, szabadon igazolhatóként), Szofian Sakla (marokkói, szabadon igazolható), Sándor György (Perth Glory – Ausztrália, szabadon igazolhatóként), Stopira (zöld-foki-szigeteki, szabadon igazolható; érdeklődnek iránta: Vasas), Tar Zsolt (PAFC, kölcsön után végleg?), Tóth Balázs (PAFC-kölcsön után visszavonult)

Kölcsönbe távozók: Horváth Tamás (PAFC), Tomás Tujvel (szlovák, kecskeméti kölcsön után DAC – Dunaszerdahely, Szlovákia), Zsótér Donát (felcsúti kölcsön után ismét PAFC)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Barcsay Márk (PAFC, onnan Cigánd)

Távozhatnak: Kleinheisler László, Szekeres Adrián

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik