MTI 2015.09.18 12:01 Frissítve: 2015.09.18 12:15

Videoton: januárban kezdődik a Sóstói Stadion bontása

Januárban kezdődik meg a székesfehérvári Sóstói Stadion bontása, erről a város közgyűlése hozott döntést zárt ülésén pénteken.

 

Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy közbeszerzési eljáráson választották ki a nyertes vállalkozást, amely december közepén-végén veszi majd át a munkaterületet. Hozzátette, a bontás, amely többek között a földlelátókat érinti, az előzetesen becsült bekerülési összegnél több tízmillió forinttal lesz olcsóbb.

A városvezető közölte azt is, hogy az önkormányzat – a döntés értelmében – megvásárolja a Magyar Labdarúgó-szövetségtől (MLSZ) azt a kiviteli tervet, ami alapján a stadion építése megtörténik. Jelezte, hogy még idén elindítják a közbeszerzési eljárást a kivitelezéssel kapcsolatban.

Megjegyezte, hogy a tervezés a TAO-rendszeren belül készült, így a városnak csak a 30 százalékos önerőt kell biztosítania, ami nettó 94 millió forintot jelent. Mint mondta, a korábban bemutatott látványtervekhez hasonló lesz a stadion végleges formája, csak a külső elemei változtak meg a tervezés végstádiumában. A végleges látványterveket várhatóan október-novemberben mutatják be.

Tavaly novemberben Vígh László, a beruházásért felelős akkori miniszteri biztos jelentette be, hogy 14 250 fő befogadására alkalmas, UEFA IV-es besorolású stadion létesül Székesfehérváron. A többfunkciós létesítmény a jelenlegi stadion helyén épül meg, a mostani főépület szerkezete megmarad, viszont felújítják, bővítik.

A tervek szerint a létesítmény nézőtere 100 százalékban fedett lesz, a főlelátón a VIP-lelátó mellett VIP-skyboxokat is kialakítanak, valamint helyet kap a stadionban a sóstói természetvédelmi területet bemutató látogatóközpont, egy klubmúzeum és egy ajándékbolt is.

Cser-Palkovics András idén áprilisban közölte, hogy az eredetileg kilencmilliárd forint összköltségű beruházáshoz a kormány további kétmilliárd forintot biztosított: a támogatásból a létesítmény felszereltségét és a szurkolók kiszolgálásának minőségét javítják majd, egyebek mellett teljes wifilefedettséget, gyengeáram-fejlesztést, a stadion épületének burkolását, pályavédő rendszer kiépítését, belsőépítészeti munkák elvégzését valósítják meg. Akkor azt mondta, a fejlesztés befejezése 2017 tavaszán-nyarán várható.

A tervek szerint a Videoton FC az építkezés ideje alatt a felcsúti Pancho Arénában játssza bajnoki mérkőzéseit.

2019.04.24 23:48:04

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2019.04.24 14:39:11

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY

Sokáig kiegyenlített volt a párharc, de a Honvéd végül biztosan nyert idegenben is.

2019.04.23 19:40:46

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

„Sokan ebből a klubból élnek, én ezért a klubért halok. Én még akkor is itt leszek, amikor jó néhányan már nem.”

2019.04.23 22:11:19

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A magyar élvonal meccseinek nézőszáma finom emelkedést mutat