Videoton: itt van a csatár Spanyolországból, alá is ír – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.31. 09:44
null
Sztefan Scsepovics távozik Spanyolországból – hamarosan aláírhat a Videotonhoz (Fotó: archív)
Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Videoton szerződtetné a spanyol élvonalbeli Getafe csatárát, az ősszel kölcsönben a spanyol másodosztályú Sporting Gijónban szereplő Sztefan Scsepovicsot, a fehérvári Marko Scsepovics bátyját. A legfrissebb spanyolországi hírek szerint a csatár vasárnap óta Magyarországon tartózkodik, és az orvosi vizsgálatok után 2020-ig szóló szerződést írhat alá, plusz egy éves opcióval.

 

A La Nueva Espana friss híre szerint Sztefan Scsepovics mától már nem tekinthető a Sporting Gijón, illetve a Getafe játékosának.

SZASA MARKOVICS NINCS KÉPBEN
A nemzetközi sajtóban továbbra is gyakran felbukkan a Videoton neve. A ciprusi kerkida.net írt arról, hogy a szigetországba is csábított, legutóbb a spanyol Córdobában szereplő Szasa Markovics a Videoton kiszemeltjei között is szerepel. A Nemzeti Sport Online ugyanakkor úgy értesült, a 26 éves középpályás nincs képben a fehérváriaknál, noha Marko Nikolics vezetőedző jól ismeri őt, elvégre korábban dolgoztak együtt a belgrádi Partizannál.

A spanyol lap cikke szerint a csatár már vasárnap elutazott Magyarországra, hogy orvosi vizsgálatokon vegyen részt a Videotonnál, és a már meg is egyezett a fehérvári klubbal arról, hogy két és fél éves szerződést ír alá, vagyis 2020 nyaráig, de plusz egyéves opció is szerepel majd a kontraktusban.

Az aláírásra akár már ma sor kerülhet, azok után, hogy kedden mind a Sporting Gijónnal, mind a Getaféval megszületett az egyezség Scsepovics szerződésének megszüntetéséről, így szabadon igazolhat a Videotonhoz.

A csatárt a nyáron adta kölcsön az élvonalbeli Getafe korábbi klubjának, a másodosztályú Gijónnak, amelynek színeiben az ősszel 15 bajnokin négy gólt szerzett. A kölcsönszerződése a nyárig szólt volna, de mindkét klubnál sikerült elérnie, hogy elengedjék. A spanyol élvonalban korábban 34 meccsen hat gólig jutott, a másodosztályban pedig összesen 78 találkozón 30-szor volt eredményes.

A 28 éves, nyolcszoros szerb válogatott Sztefan a pályafutása során másodszor futballozhat együtt két évvel fiatalabb öccsével, a Videotont 2016 óta erősítő Markóval, korábban a Partizanban játszottak együtt még a 2012–2013-as szezonban.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTON FC-NÉL
Érkezők:
Huszti Szabolcs (Csangcsun Jataj – Kína, szabadon igazolhatóként), Boban Nikolov (macedón, Vardar Szkopje – Macedónia), Tomás Tujvel (szlovák, Mezőkövesd)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek:Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Radoszav Petrovics (szerb, Sporting CP – Portugália), Sztefan Scsepovics (szerb, Sporting Gijón – Spanyolország, kölcsönben a Getafétól)
Távozók: Barczi Dávid (Vasas, szabadon igazolhatóként), Fejes András (Paksi FC, szabadon igazolhatóként), Horváth Tamás (Mezőkövesd)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Ezekiel Henty (nigériai, érdeklődnek iránta: Slovan Bratislava – Szlovákia, Göztepe – Törökország, Hapoel Beer-Seva – Izrael), Asmir Suljic (bosnyák, érdeklődik iránta: Slovan Bratislava – Szlovákia), Szolnoki Roland

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik