Videoton: Én sem szeretem, amikor rugdosnak - Kovács I.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.27. 13:49
Legalább két mérkőzésre szóló eltiltás várhat Kovács Istvánra, a labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton támadó középpályására, miután a Lombard Pápa elleni (3–0) szezonnyitó bajnokin azonnali piros lappal kiállította őt Vad II István játékvezető az első félidő hajrájában. A 22 éves labdarúgó, visszanézve a felvételeket, jogosnak tartja az ítéletet, de hangsúlyozta, szándékosság nem volt mozdulatában.

„A televíziós felvételeket visszanézve már magam is jogosnak tartom a piros lapomat, sajnálom, hogy így alakult, de szerencsére nem okoztam sérülést. Én sem szeretem, amikor rugdosnak, már csak ezért sem volt bennem szándékosság. Egyszerűen rosszul mértem fel a helyzetet. Nem is nagyon voltam még kiállítva, talán még a Haladás színeiben, a második csapatban az egyik harmadosztályú mérkőzésen állítottak ki kakaskodásért” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére a Videoton támadó középpályása, Kovács István. Kovács István.

Megnéztük, és a futballistát legutóbb csaknem öt évvel ezelőtt (2009. szeptember 20-án), az NB III Bakony csoportjában szereplő Haladás II játékosaként a Soproni VSE-GYSEV elleni bajnoki 86. percében állította ki Balogh János játékvezető. Érdekesség, hogy ezen a mérkőzésen olyan labdarúgók is pályára léptek a kis Haliban – Radó András például csereként szállt be –, akik napjainkban az első csapat gerincét alkotják. Akkor „Kokó” edzője a korábbi válogatott szövetségi kapitány, Erwin Koeman segítőjeként dolgozó Máté Csaba, pályaedzője pedig Koman Vladimir édesapja volt.

AZ ÖT ÉVVEL EZELŐTTI NB III-AS MECCS JEGYZŐKÖNYVE, AMELYEN KOVÁCS ISTVÁNT KIÁLLÍTOTTÁK
Haladás II–SVSE-GYSEV 0–2 (0–2)

HALADÁS II: Gőcze – Szvoboda (Radó, 46.), Lengyel D., Devecseri (Szakály A., 69.), Farkas M., Csontos Z., Kovács I., Iszlai, Rácz F. (Szalai R., 46.), Skriba, Gyurján. Vezetőedző: Máté Csaba
SVSE:
Kiss Sz. – Jablonkai, Szmiljanics, Wéninger, Dallos, Török R. (Böcskör Gy., 60.), Lazics, Deák, Böcskör Zs. (Dancsok, 85.), Németh N. (Németh D., 60.), Varga Z. Vezetőedző: Végh Tibor
Gólszerző: Németh N. (22.), Szmiljanics (32.)
Kiállítva: Lengyel D. (75.), Kovács I. (86.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik