Videoton: aláírt a Hajduk Split neveltje - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.27. 15:08
null
Dinko Trebotic a Videotonban folytatja a pályafutását (Fotó: <a href="http://www.vidi.hu/" target="_blank">vidi.hu</a>)
A Videoton négyéves szerződést kötött az NK Lokomotiva Zagrebtől érkező korábbi horvát utánpótlás-válogatott középpályással, Dinko Treboticcsal – számolt be róla a székesfehérvári együttes hivatalos honlapja.

 

A 23 éves játékos várható érkezéséről horvát sajtóhírekre hivatkozva már korábban hírt adtunk, péntek délután pedig a Videoton megerősítette az átigazolás tényét.

Dinko Trebotic 1990. július 30-án született Splitben. Hétéves korában, a helyi csapatban, a Hajduk Splitben kezdett el focizni. 18 évesen kapott profi szerződést a Hajduktól, ahol összesen 29 meccsen lépett pályára és két gólt szerzett. 2008 és 2012 között három csapatban is játszott kölcsönjátékosként, valamint ötször az U21-es horvát válogatottban is lehetőséget kapott. 2012-ben az NK Lokomotiva Zagreb leigazolta, ahol alapembernek számított. 49 meccsen hat gólt lőtt a fővárosi együttesben. Posztját tekintve támadó középpályás, de a széleken is bevethető. Dinko Trebotic a következő négy évben a Videoton futballistája lesz – mutatja be a futballistát a vidi.hu.

„Nagyon örülök annak, hogy a Videoton FCfutballistája lettem. Amit eddig láttam a városból, a stadionból és magából a csapatból, az mind nagyon pozitív volt számomra. Komoly célokkal érkeztem Székesfehérvárra, és a csapatnak is komoly céljai vannak. Bízom benne, hogy sok szép sikert ünnepelhetek a Vidi játékosaként” – mondta Dinko Trebotic, miután aláírta 2018-ig szóló szerződését.

„Dinko Trebotic maximálisan megfelel a vezetőedző és az én elképzeléseimnek is. Ő az a játékos, akit elképzeltünk a középpályánkra. Fontos szempont volt számunkra a játékos magassága és testsúlya. Kiváló fizikai adottságokkal rendelkezik, emellett pedig nagy munkabírású, képzett labdarúgó, aki rendelkezik azokkal a tipikus horvát erényekkel, amelyek azon a szinten tartják a horvát focit, ahol jelenleg is van” – vélekedett Burcsa Győző klubigazgató.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTONNÁL
Érkezők: Dinko Trebotic (horvát, Lokomotiva Zagreb – Horvátország), Vaszilisz Aposztolopulosz (görög, Puskás Akadémia – kölcsönből vissza?), Fejes András (MTK – kölcsönből vissza?), Horváth Tamás (Mezőkövesd-Zsóry), Lencse László (PAFC – kölcsönből vissza), Uros Nikolics (szerb, Puskás Akadémia – kölcsönből vissza), Milan Perics (szerb, PMFC – kölcsönből vissza?), Szakály Dénes (Puskás Akadémia – kölcsönből vissza?), Szekeres Adrián (Puskás Akadémia – kölcsönből vissza?), Tóth Balázs (Puskás Akadémia – kölcsönből vissza?), Zsótér Donát (Szolnok – kölcsönből vissza?)
Távozott/távozhat: Vítor Gomes (portugál, Genclerbirligi – török?), Lencse László (PAFC), Lupeta (portugál, ?), Mamadu (bissau-guineiai, ?), Paraibá (brazil), Tomás Tujvel (?), Zé Luís (zöld-foki-szigeteki, Braga – Portugália, kölcsönből vissza)
Kiszemeltek: Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Radó András (Haladás)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik