Videoton: a lehetőség adott - Nikolicsnak döntenie kell

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.12. 08:17
null
Nikolics Nemanja távozik a Videotontól (Fotó: archív)
A már bajnok Videoton válogatott csatára, az NB I-es góllövőlistát 21 találattal vezető Nikolics Nemanja a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában beszélt arról, minek köszönhetik jó szereplésüket ebben a szezonban, és kitért a saját jövőjére is.

 

„Az edző az, aki lendített a csapaton. Joant (Joan Carrillót – a szerk.) mindenki tisztelte már pályaedzőként is. Visszaadta nekünk a hitet, elhitette velünk, hogy igenis jók vagyunk, és képesek bajnokságot is nyerni – ecsetelte a már aranyérmes, és a Ferencváros elleni Magyar Kupa-döntőre készülő Videoton sikereinek titkát Nikolics Nemanja. –Nála a munka a legfontosabb. Hétről hétre azokat a játékosokat keresi, akikkel az adott meccset meg tudja nyerni. Nem tizenegy, hanem huszonöt emberben gondolkodik. Nagyon szeretem őt, mert képes kihozni mindenkiből a maximumot. Ezt a bajnokságot is a csapat nyerte meg, nem egy-egy futballista.”

„A csapatunknak volt egy stílusa. Minden meccsen a saját játékunkat próbáltuk játszani, és ez sikerült is. Megérdemelten lettünk bajnokok” – tette hozzá a csatár, aki azt is elmondta, a Paks elleni hétvégi bajnokit sem vették félvállról, nem amiatt szenvedtek vereséget, egyszerűen nem ment úgy a játék, ahogy szerették volna.

Nikolics kérdésre válaszolva Carrillo lehetséges jövőjével kapcsolatban elmondta, a szakembernek még egy évig szól a szerződése, és szerinte maradni is fog a klubnál.

Ez azért is érdekes kérdés, mert egyre több lelátói pletyka kap szárnyra mostanában a szakember jövőjét illetően (a legfrissebbek szerint például Horváth Ferenc érkezhet, ha Carrillo esetleg mégis távozik).

Nikolics azonban biztosan nem marad Fehérváron...

„A debreceni meccs után beszéltem a sportigazgatóval és közöltem, hogy külföldre szeretnék menni. Október óta tárgyaltam a vezetőkkel, és már akkor jeleztem, hogy kipróbálnám magam külföldön. Tárgyaltunk, ám nem tudtunk megállapodni, és a DVSC elleni meccs után eldöntöttem, hogy távozom, de egyszer még visszatérnék. Van két-három komoly érdeklődés, van konkrét ajánlatom is, ezekkel azonban csak a Magyar Kupa-döntő után foglalkozom. Az biztos, hogy a döntésemben az fog számítani, hogy legyen esélyem állandó játéklehetőségre.”

Konkrét országról, csapatról nem esett szó, de a Nemzeti Sport értesülései szerint az egyik ajánlat az angol élvonalba feljutó Watfordtól érkezhet.

A 21 gólnál járó csatár hangsúlyozta, mindenképpen Magyar Kupa-győzelemmel szeretne búcsúzni – a Videoton a Ferencvárossal találkozik majd a döntőben –, illetve az a célja, hogy ismét gólkirály lehessen.

„A gólok nekem nagyon fontosak, ebből élek, hiszen csatár vagyok, de ebben sokat segítenek a társak, akik azért dolgoznak, hogy én gólokat szerezhessek. Nélkülük biztosan nem tudtam volna kétszer gólkirály lenni, és itt a harmadik lehetőség. Köszönöm nekik” – hangsúlyozta a 27 éves támadó.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik