Videó: amikor a Loki 3–1-re vezetett, de a Fradi ünnepelt aranyat

M. G.M. G.
Vágólapra másolva!
2020.05.23. 08:13
Ismét bajnoki mérkőzésre kerül sor a hétvégén a magyar labdarúgó NB I-ben – az idény a koronavírus-járvány okozta megszakítás után a Ferencváros–DVSC rangadóval indul újra. Archívumunkban 25 évet lapozunk vissza, a két csapat ekkor látványos, gólgazdag találkozót játszott egymással – a végén bajnokavatással.

A bajnokesélyes az idény talán legizgalmasabb csapata ellen – így is lehetett volna jellemezni az 1995. június 3-án játszott FTC–DVSC rangadót. A Novák Dezső irányította Ferencvárosnak egy pont kellett 25. bajnoki címe megszerzéséhez, míg a fiatalokra építő DVSC – a Loki játékosai kulcsszerepet játszottak abban is, hogy az U21-es válogatott kivívta az atlantai olimpiai kvalifikációt – a dobogóért hajrázott.

Az Üllői úton a Fradi a 26. percben vezetést szerzett Czéh László találatával, ám erre három Loki-gól volt a válasz: Arany László jól nyúlt bele egy szabadrúgásba, Sándor Tamás pedig duplázott. A 75. percben még mindig 1–3 volt az eredmény, s úgy tűnt, későbbre csúszik a bajnokavatás, ám ekkor megvillant két védő: előbb Szekeres Tamás, majd Szergej Kuznyecov fejelt a vendégek kapujába, s indulhatott a zöld-fehér fieszta az aranyérem biztossá tétele után.

Garamvölgyi Lajos DVSC-je két fordulóval később ünnepelhetett: ez a pont is kellett ahhoz, hogy a debreceniek megszerezzék a bronzérmet, amely a klub addigi legjobb bajnoki eredménye volt. Debrecen 61 év után köszönthetett ismét élvonalbeli dobogós csapatot – a Bocskai FC bravúros teljesítménnyel szerezte meg a bronzérmet az 1933–1934-es profi bajnokságban.

A Ferencváros szurkolói a bajnokcsapatot ünneplik (Fotó: Nemzeti Sport, archív)
A Ferencváros szurkolói a bajnokcsapatot ünneplik (Fotó: Nemzeti Sport, archív)
Az FTC 1994–95-ös bajnokcsapata a Nemzeti Sport keddi, színes számában
Az FTC 1994–95-ös bajnokcsapata a Nemzeti Sport keddi, színes számában

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik