Videó: amikor a Honvéd majdnem kiütötte az olasz csodacsapatot

Vágólapra másolva!
2020.05.25. 07:50
null
Pagliuca nagyot nyújtózva érte el Negrau fejesét (Fotó: YouTube)<br />
A koronavírus félárbocra kényszerítette a sportvilág hajóját, jó alkalom ez az archívum felütésére, és igazán időszerű visszaemlékezni arra, amikor a Budapest Honvéd majdnem kiejtette a BEK-ből a világ akkori egyik legjobb csapatát, a Sampdoriát!


A közelmúltbeli Legendák Ligája-sorozatban felidéztük a húsz évvel ezelőtti Sampdoriát: a Gianluca Vialli, Roberto Mancini kettős fémjelezte gárda volt olasz bajnok, 1990-ben KEK-et nyert, két évre rá BEK-döntőbe jutott. Ezért is lett volna 1991-ben világszenzáció, ha a Budapesti Honvéd kiüti a BEK nyolcaddöntőjében az olaszokat.

Erős keretet vásároltak össze azokban az években Kispesten, a Csábi József, Bérczy Balázs, Marozsán János, Pisont István, Kovács Ervin, Urbányi István, Vincze István, Adrian Negrau, Halmai Gábor-féle, Mezey György vezette csapat milliméterekre volt a továbbjutástól. Csak annyi kellett volna, hogy Genovában a hajrában az első mérkőzésen még vészkapusként is villogó Negrau fejesét ne érje el földöntúli bravúrral a három világbajnokságot is megjárt (1994-ben vb-ezüstérmes) Gianluca Pagliuca. De elérte... Így a Sampdoria a 2–1-es budapesti vereség után Genovában 3–1-re győzött, és 4–3-mal továbbjutott.

Pagliuca védése 2.50-nél

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik