Vereséggel zárta a Videoton a marbellai edzőtábort

Vágólapra másolva!
2013.01.29. 17:57
null
Mladen Bozsovics jól védett, de egyszer ő sem háríthatott (Fotó: Czerkl Gábor, archív)
Egygólos vereséget szenvedett a Videoton Marbellában az ukrán élvonal második helyén álló Dnipro Dnipropetrovszktól. José Gomes együttesének ez volt az utolsó felkészülési mérkőzése a spanyolországi edzőtáborban, szerdán hazatér a keret.

Ismét remek időben, derűs ég alatt játszott felkészülési mérkőzést a Videoton, amely Marbellában délután négy órakor 20 fokban esett neki az ukrán Dnipro Dnipropetrovszknak. Az ellenfél a lehető legerősebb összeállításában lépett pályára, ennek ellenére a Videoton kezdett jobban, az ukrán térfélen alakultak ki nagyobb helyzetek.

Mégis Mladen Bozsovics hálója rezzent meg először: a 12. percben egy beívelt labdára Nikola Kalinic robbant be, a kapuba is talált, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt. A kiegyenlített játék egyre inkább a kék mezes Dnipro akarata szerint folyt, de a Vidi majdnem meglepte ellenfelét: a 26. percben Haraszti Zsolt 24 méterről lőtt, a labdával a keresztlécet találta el.

ÚJ PÁLYAEDZŐ A VIDINÉL

Új pályaedzővel bővült a Videoton szakmai stábja: José Gomes vezetőedző a portugál élvonalbeli Vitória Setúbal pályaedzőjét, Jorge Mendoncát csábította a székesfehérvári klubhoz. Mendonca Joan Carrillóval és Alejandro Rosalen Lópezzel együtt segíti a csapat felkészülését.

„Egyetemistaként ismertem meg José Gomest, az évfolyamunkból mi ketten voltunk azok, akik már a képzés alatt elkezdtük az edzői pályát" – mondta jó barátjáról a vidi.hu-nak az újonnan érkezett szakember, akinek tetszik a Videoton hosszú távú terve.

A magyar bajnokság 4. helyén álló Videoton Marbellában edzőtáborozik, és kedden az ukrán Dnyipróval játszik felkészülési meccset.

Ezután mindkét oldalon kapusbravúr kellett ahhoz, hogy 0–0 maradjon az állás: előbb Bozsovics hárította Jevgen Konopljanka lövését, majd Jan Lastúvka, a Dnipro cseh kapusa védte az igen aktív Haraszti hétméteres próbálkozását (a kipattanót hiába lőtte a kapuba Torghelle Sándor, les miatt érvénytelen volt a gól).

A szünet előtt Kalinic egy beadás után vezetést szerzett a Dniprónak (0–1), akik a fordulás után Szerhij Kravcsenko lövésével majdnem újra betaláltak, de Bozsovics védett. A Videotonból Paraiba került nagy helyzetbe, de fejese elkerülte a kaput.

Fél órával a lefújás előtt „sort cserélt" José Gomes, a Videoton portugál vezetőedzője, majd a túloldalon Juande Ramos is hasonlóképp tett. A játék lassan pörgött fel, a 83. percig várni kellett a nagy helyzetre, ekkor Héctor Sánchez szélről érkező beadását Nikolics Nemanja fejelte kapura, de az ukránok apusa bravúrral védett.

A Dnipro a hajrában visszazárt a kapuja elé, a Videoton ezzel nem tudott mit kezdeni, s a hajrában Bozsovicsnakk ellett nagyot védenie az Arszenal Kijevtől a Dnipróhoz visszatérő grúz Alekszander Kobakidze kísérlete után.

Maradt a 0–1, a Videoton három győzelem és egy döntetlen után elszenvedte első vereségét a marbellai edzőtáborozás során. A csapat szerdán hazautazik.

„A Dnipro hihetetlenül jó csapat, amit a Dinamo Moszkva ellen elért 3–1-es győzelme is jól mutat. Helyzetünk szép számmal volt, Nikolics Nemanja, Haraszti Zsolt, Paraiba vagy akár Torghelle Sándor is gólt szerezhetett volna, de ez sajnos ma egyiküknek sem sikerült – mondta José Gomes vezetőedző a vidi.hu-nak. – A játékosaim tökéletesen végrehajtották, amit gyakoroltunk az elmúlt napokban. Védekező felfogásban is jól játszottunk, a legjobban azonban annak örülök, hogy ilyen erős csapat ellen is 3-4 játékos elöl volt az ellenfél kapuja előtt szinte minden akciónknál. Ez volt ugyanis a mai meccs legfontosabb célja."

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
VIDEOTON–Dnipro Dnipropetrovszk (ukrán) 0–1 (0–1)
Marbella
VIDEOTON: Bozsovics – Szolnoki (Héctor Sánchez, 62.), Kaká (Vinícius, 62.), Szekeres A. (Caneira, 62.), Fábio (Tóth B., 62.) – Gyurcsó (Nikolics N., a szünetben), M. Luque (Brachi, a szünetben), U. Nikolics (Mitrovics, 62.), Haraszti (Zsótér, 62.) – Torghelle (Oliveira, 62.), Paraiba (Kovács I., 62.)
G: Kalinic (43.)
Forrás: vidi.hu
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik