Vereséggel kezdett a Fradi, két felvonásos KTE-Paks csata

Vágólapra másolva!
2012.07.04. 21:50
null
Honma (jobbra) győztes gólt lőtt a Fradinak (Fotó: Mirkó István)
Címkék
Ismét több felkészülési mérkőzést játszottak NB I-es csapataink, a Ferencváros 2–1-re kikapott a másodosztályú Veszprémtől, míg a Kecskemét és a Paks kétszer is összecsapott egymással. Az elsőt biztosan nyerte meg a Paks, míg a második 2–2-s döntetlennel ért véget. A Kaposvár 1–1-et játszott horvát ellenfelével, míg a Lombard Pápa Seye duplájával nyert egy német csapat ellen.

A FRADINAK NEM KELLŐ JAPÁN CSATÁR OKOZTA A FŐVÁROSIAK VESZTÉT

Első felkészülési találkozóját (korábban a Maglóddal csak hírverő meccset játszottak) azzal a Veszprémmel játszotta a Fradi, amely pár nappal korábban egy kilencest kapott az Európa-ligára készülő Budapest Honvédtól. A fővárosiaknál Mark Otten viselte a csapatkapitányi karszalagot, míg a kezdőben ott volt az új szerzemények közül Böde Dániel, Gyömbér Gábor és Vladan Csukics.

A Fradi többet birtokolta a labdát és próbált nyomást gyakorolni ellenfelére, a vezetést azonban a szünet előttre magára találó Veszprém szerezte meg Hevesi-Tóth találata révén. A vendégek kapusa több nagy védést is bemutatott, de a második félidő elején ő is tehetetlen volt, amikor Juha Hakola beadását Gyömbér fejelte a kapuba.

A Veszprémet nem vetette vissza a bekapott gól, és egy szöglet után Honma Kazuo révén visszavette a vezetést. A japán támadó előző októberben került a Fradihoz, ahol azonban egy mérkőzés sem jutott neki az NB I-ben, mindössze az NB II-ben mutathatta meg tudását egy félidő erejéig, majd decemberben szerződést bontottak vele.

Détári Lajos a 60. percben sort cserélt, és bár a helyzetek megvoltak, de újabb találat már nem esett a találkozón.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FERENCVÁROS–VESZPRÉM FC 1–2 (0–1)
Üllői út, 600 néző. V: Farkas T.
FTC: Ranilovic (Kunsági) – Jovanovic, Otten, Klein, Sváb – Csukics – Hakola, Gyömbér – Böde – Somália, Pölöskey P. A 60. perctől: Kunsági – Pölöskei, Grúz, Batik, Fülöp N. – Józsi – Orosz, Nyilasi B. – Gárdos, Máté J., Beliczky
VESZPRÉM: Tarczy – Nikolin (Hanák A.), Császár, Fomumbod, Bosnjak – Szabó Zs. (Mosberger), Hevesi-Tóth (Burcsik), Vágó L. (Feik), Leitold (Ihász) – Thiago, Honma
G: Gyömbér, ill. Hevesi-Tóth, Honma

 

A PAKS NYERTE AZ ELSŐ FELVONÁST, DÖNTETLEN A MÁSODIKON

Két találkozót is játszott egyhuzamban egymással a Kecskemét és a Paks. Az elsőt 4–1-re nyerte meg a Paks, a másodikon 2–2-s döntetlen született.

Az első meccsen a Paks Kovács Milán fejes góljával szerzett vezetést a 12. percben, majd Cziráki Attila révén öt perccel később már kettővel ment Kis Károly együttese. Milan Csokics egy szögletet követően nem sokkal később szépíteni tudott, majd sokáig nem változott az eredmény.

A 66. percben Heffler Norbert jó 25 méteres szabadrúgása kötött ki a kecskeméti kapuban, tíz perccel később Csehi Tamás alakította ki a végeredményt.

A második meccsen Litsingi korai góljával szerzett vezetést a KTE az első félidőben, de Simon Attila közvetlen utána egyenlíteni tudott. Farkas István a szünet előtt szabadrúgásból talált ismét a Paks hálójába, Simon azonban a második játékrészben duplázni tudott, így döntetlennel zárult a találkozó.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
KECSKEMÉTI TE–MVM PAKS 1–4 (1–2)
KTE: Verebélyi – Polényi, Szabó Gy., Szénási, Mohl – Füle (Bridaric, 46.), Hegedűs Á. – Hegedűs A. (Hajnal 46.), Csokics (Csima, 56.), Bertus (Sáfár, 46.) – Máté
PAKS: Csernyánszki – Mészáros, Éger, Lakatos (Szalontai, 46.), Csehi – Cziráki Attila (Papp, 46.), Nagy I. (Hahn, 68.), Vári, Kovács M. (Feil, 68.) – Heffler N., Magasföldi (Bohner, 46.)
G.: Csokics 21.ill. Kovács M. 12., Cziráki 17,, Heffler N. 66., Csehi 77.
KECSKEMÉTI TE–MVM PAKS 2–2 (2–1)
KTE: Németh – Koszó, Balogh, Póti, Farkas I. – Sós, Tölgyesi (Füle, 69.) – Kojics (Csokics, 69.), Litsingi, Forró (Bertus, 60.) – Salami.
Paks: Kiss M. – Heffler T., Eppel, Zsók, Szabó J. – Fiola, Sipeki (Sifter, 46.) – Kulcsár, Bartha, Báló (Kiss T., 46.) – Simon (Bohner 72.).
G: Litsingi 7., Farkas I. 37., ill. Simon 8., 49.

 

KAPOSVÁRI DÖNTETLEN A HORVÁT CSAPAT ELLEN

A Kaposvár is pályára lépett kora este, és 1–1-es döntetlent játszott a horvát Cibalia Vinkovcival. A formálódó kaposvári együttes a 27. percben szerezte meg a vezetést Hegedűs Dávid góljával, a horvátok a mérkőzés hajrájában egyenlítettek. Igaz, ehhez kellett némi somogyi segítség is, ugyanis egy öngól alakította ki a végeredményt – írja a rakoczifc.hu.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Cibalia Vinkovci (horvát)–Kaposvári Rákóczi FC 1–1 (0–1)
KAPOSVÁR, 1. félidő: Hajdúch – Okuka, Bank, Zámbó, Pavlovic, Kovács O., Hegedűs, Safaric, Horváth T., Balázs B., Oláh. A második félidőben pályárea léptek: Posza, Katona, Major, Jánvári, Bőle, Mustapha, Sedlak, Farkas P., Sándor I., Fenyvesi.

SEYE DUPLÁJA GYŐZELMET ÉRT A LOMBARDNAK

A Lombard Pápa Seye duplájával 2–1-re nyert a német RSV Göttingen 05 ellen. A klub honlapjának beszámolója szerint az első játékrész egy gólt hozott, amikor egy szép összjáték végén Seye talált a hazai csapat kapujába. A második félidőben egy tizenegyessel egyenlítettek a vendéglátók, majd Seye villanásával nyert a Pápa. A következő mérkőzése szombaton lesz a Lombardnak a Leinefelde ellen.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
RSV GÖTTINGEN 05 (német)–LOMBARD PÁPA 1–2
PÁPA: Szűcs – Nagy S., Fellai, Dlusztus, Németh – Horváth, Tóth G., Rodenbücher, Arsic – Seye, Benko. Pályára lépett még: Simon, Balogh, Dóczi, Présinger és Cekulajevs.
G: Seye (2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik