Vehemens cseh edző lehet a Loki új trénere

Vágólapra másolva!
2010.12.29. 12:54
null
Zdenek Scasny nagy fegyelmet követel játékosaitól (Fotó: Action Images)
Herczeg András szakmai igazgatóvá „nemesedése" óta nincs edzője a Lokinak, a korábbi klubmenedzser helyét vélhetően január első hetében töltik be. A jelöltek között egy cseh szakember neve is felvetődött.

Természetesen már gőzerővel zajlanak az egyeztetések: a szombathelyi vezetőedző, Aczél Zoltán elmondta, hogy megkeresték Debrecenből, de még nem adott választ. Szóba kerülhetett Sisa Tibor és Mészöly Géza neve is, ám velük tárgyalásig még nem jutottak el a debreceniek.

Örök dilemma, hogy magyar vagy külföldi edzőt szerződtessen-e egy csapat – nos, úgy tűnik, a DVSC-nél a határon túli vonal is nyerő lehet. Bár Miroslav Beránekkel egyszer már „megfázott" a Loki, a cseh-szlovák reláció erős maradt.

Információink szerint felvetődött, hogy Zdenek Scasny és Meszlényi Tibor irányítsa párban a csapatot. Meszlényi Tibor neve Dunaszerdahelyről lehet ismerős a szurkolóknak, a DAC-ot vezette. Az 53 éves Zdenek Scasny cseh szakember, játékoskorában négyszer szerepelt a válogatottban, majd igen szép karriert futott be vezetőedzőként is.

Többek között a Sparta Prahát, az OFI Krétát, a Panathinaikoszt irányította, majd hazatérve a SIAD Most, az FK Mladá Boleslav, legutóbb pedig a Viktoria Zizkov trénere volt. Igen vehemens edzőről van szó, aki a kispad mellett együtt él a játékkal, ugrál, kiabál, a pályán kívül pedig keményen betartatja a rendet, ezért nem minden játékosa rajongott érte.

Érdekesség, hogy fia, Michal mellett Pavlina lánya is profi futballista. A Scasny, Meszlényi párosból nyilvánvalóan a cseh edző lenne a főnök, a szlovákiai magyar szakember a másodedzői feladatok mellett a tolmácsolásban is nagy szerepet kapna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik