Vasas: október végén búcsúzik az Illovszky-stadion

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.10.10. 17:45
Október 29-én játssza utolsó hazai mérkőzését a lebontás előtt álló Illovszky Rudolf Stadionban a Vasas FC labdarúgócsapata.

A klub honlapján Markovits László elnök hétfőn elmondta, hogy az NB I jelenlegi listavezetője a Videoton elleni találkozón búcsúzik a létesítménytől.

„A bontással kapcsolatos közbeszerzés végén járunk, tehát abszolút van realitása annak, hogy október végéig szerződjünk a nyertes kivitelezővel. A terv továbbra is az, hogy legkésőbb 2018 első felében már az új stadionban játszhasson a labdarúgócsapat” – nyilatkozta Markovits.

A sportvezető kifejtette, számos programmal szeretnék emlékezetessé tenni az utolsó mérkőzés napját, felidézik a létesítmény bő ötvenéves történetét, illetve lehetőség nyílik egyedi emlékekhez hozzájutni.

„Az biztos, hogy egyfelől szomorú lesz a búcsú, hiszen akármennyire is elavult a mostani létesítmény, felejthetetlen pillanatok, emlékek fűződnek hozzá. Másfelől viszont ez egy történelmi pillanat, egy régen várt új időszak kezdete is” – mondta Markovits, hozzátéve: az 5000 fős, fedett lelátókkal körbezárt stadion jogerős építési engedélyét napokon belül megkapják.

„Három fő szempont lebeg a szemünk előtt: az első a sportszakmai szempontok figyelembevétele, mint például a játéktér magas minősége, a második a szurkolók kényelme, a harmadik pedig, hogy arculatilag is a lehető leginkább vasasossá tudjuk tenni az új stadiont” – tette hozzá.

A kivitelezés nyílt közbeszerzés keretében valósul meg, ezért annak eredménye után válik majd ismertté a pontos végösszeg, az elnök szerint előtte felesleges becslésekbe bocsátkozni. A Vasas SC 2016 és 2020 közötti létesítményfejlesztési programjáról az egyesület vezetője elmondta, Pasaréten átadták az új rekortánpályát, a Fáy utcában pedig hamarosan elkészül egy minőségi sportra alkalmas, multifunkcionális sátor. Folyamatban van a Folyondár Sportcentrum rekonstrukciója és a Fáy utcai kézilabdacsarnok korszerűsítése is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik