Vasas: még hat-nyolc hónap kihagyás vár az ifjú játékosra

CS. A.CS. A.
Vágólapra másolva!
2018.04.12. 12:04
null
Kleisz Márk térdműtétje jól sikerült (Fotó: vasasfc.hu)
Szerdán megműtötték Kleisz Márkot, a labdarúgó NB I-ben 10. helyen álló Vasas 19 esztendős középpályását. A játékos nyolc hónapja bajlódik sérüléssel, de reméli, hogy a régóta várt keresztszalagműtéttel véget ér a balszerencse-sorozata.

 

„Szombat óta fekszem a székesfehérvári Szent György Kórházban – mondta Kleisz Márk a vasasfc.hu oldalon. – Azért húzódott ilyen sokáig a műtétem, mert volt a nyáron egy fertőzésem – amely már régen elmúlt –, de meg kellett várni, hogy minimális folyadék se legyen a térdemben. Már négy hónapja vártam arra, hogy egyáltalában eljuthassunk az operációig. Borzasztóan nehéz időszakot tudhatok magam mögött. Bízom benne, hogy csak türelem kell, és újra egészséges, terhelhető lesz a lábam. Ha majd visszatérhetek a pályára, hiszem, hogy jobb labdarúgó leszek, mint voltam a sérülésem előtt.”

Mint ismert, Kleisz Márkot tavaly augusztus elején műtötték először, akkor úgy tűnt, egyszerű porcleválásról van szó, s a térdszalagok nem sérültek. A műtét után azonban fertőzést kapott, a térdét baktérium támadta meg. Néhány héttel később bevizesedett a testrész, újabb tisztító műtétre volt szükség. Október végén és november elején két bajnokin visszatérhetett a pályára, de újra jelentkeztek a fájdalmak, amelyek azóta sem múltak. Előreláthatólag hat-nyolc hónapot kell kihagynia a keresztszalagműtét után, vagyis csak a következő idényben számíthat rá a Vasas – reményei szerint az első osztályban.

„Egy darab porcot is vissza kellett varrni a térdemben, de minden rendben ment a műtét során” – mondta lapunknak Kleisz Márk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik