K. T. I. 2020.07.01 08:02 Frissítve: 2020.07.02 01:04

Újpest: „Tudom, nem voltam a közönség kedvence…” – így búcsúzott a támadó

Gyönyörű, de sokszor nagyon nehéz három évként jellemezte a Megyeri úton eltöltött idejét Novothny Soma. A 26 éves támadó három idény, 87 tétmérkőzés és az ezeken szerzett 34 gólja után búcsúzott el a fővárosi együttestől.

Novothny Soma is elköszönt a lila-fehérektől (Fotó: Török Attila)

Novothny 2017 nyarán került Újpestre. A szerződtetése kifejezetten kalandosra sikerült, mivel a lila-fehérek előtte a FIFA szankciója miatt (Darwin Andrade szabálytalannak ítélt 2014-es szerződtetéséért kapta a klub) nem igazolhattak új játékost. Ezért az akkor még szintén a Duchatelet-futballbirodalomhoz tartozó Sint-Truiden szerződtette őt 2016-ban… Majd a belga klub adta kölcsön a DVTK-hoz addig, amíg a Megyeri úton nem regisztrálhatták a játékjogát.

A támadó eddigi karrierje során a Veszprémben, a Napoliban, több kisebb olasz klubban, illetve 2019 márciusától az év végéig a dél-koreai Puszan IParknál is futballozott.

„Gyönyörű, de sokszor nagyon nehéz három évet töltöttem el Újpesten! Sosem felejtem el a Magyar Kupa-győzelmet, a harmadik helyezést, a 34 gólom után érzett örömöt és persze a barátokat, akiket ennek a klubnak köszönhetek! Nem voltam a közönség kedvence, de úgy érzem, mindig száz százalékot adtam azért, hogy a legjobb eredményeket érjük el! Büszke vagyok arra, ahogy ebben a szezonban rettenetes mélyről visszajőve a hatodik helyen végeztünk, és ami szinte hihetetlen érzés, hogy pár meccsen a csapatkapitányi karszalag is rám került! Köszönök mindent a stábnak, a csapattársaimnak és mindenkinek, aki ehhez a klubhoz tartozik!” – kívánt sok sikert a lila-fehéreknek Novothny a közösségi oldalán.  

Novothnyt a Nemzeti Sport Online értesülései szerint a Zalaegerszeg hívja.

Gyönyörű, de sokszor nagyon nehéz 3 évet töltöttem el Újpesten! Sosem felejtem el a magyar kupa győzelmet , a harmadik helyezést, a 34 gólom után érzett örömöt és persze a barátokat akiket ennek a klubnak köszönhetek! Nem voltam a közönség kedvence , de úgy érzem mindig 100%-ot adtam azért, hogy a legjobb eredményeket érjük el! Büszke vagyok arra, ahogy ebben a szezonban rettenetes mélyről visszajőve 6. helyen végeztünk, és ami szinte hihetetlen érzés , hogy pár meccsen a csapatkapitányi karszalag is rám került! Köszönök mindent a stábnak, a csapattársaimnak és mindenkinek aki tartozik ehhez a klubhoz! Sok sikert Újpest FC!#ujpestfc#ns86

null


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Nikola Mitrovics? (szerb, ZTE)
Távozók: Balázs Benjámin (MTK – szabadon igazolhatóként), Jonathan Heris (belga, Nea Szalamina – Ciprus, szabadon igazolhatóként), Litauszki Róbert (Vasas), Novothny Soma (szabadon igazolható), Zsótér Donát (Bp. Honvéd?)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Corso Moussa Traoré (guineai, Vasalund – Svédország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: – 

 

2020.07.04 21:53:37

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Rég nem azért csodálkozunk rá, mert úgy néz ki, mint egy janicsár.

2020.07.03 20:58:19

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Az egyik legnagyobb kihívást jelenti, hogy olyan játékosok kerüljenek ki a labdarúgó NB I-ből, akik nemzetközi szinten is piacképesek, akik a magyar bajnokságból tovább tudnak lépni.

2020.07.03 10:33:58

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS (szöveg), MIKOLA BENCE (grafika), KUN ATTILA (osztályzatok, álomcsapat)

IDEGENLÉGIÓ. A Loki is vett egy Tuliót, a mexikói Kichi tényleg kicsi volt, a Fradi két (három?) légióssal a másodosztályban.

2020.07.02 21:35:34

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Lényegében nem találtunk nagy hibát nála.