Újpest: Szivicstől olyat kérdeztek, majd' kiesett a székből

Vágólapra másolva!
2012.05.17. 07:35
null
Tomiszlav Szivics meghökkentő tárgyaláson van túl az újpesti vezetőkkel (Fotó: Németh Ferenc, archív)
Címkék
Már csak tízet kell aludni, és kiderül, ki lesz az Újpest vezetőedzője. A pro licenc nélküli Marc Leliévre a kormány mellől az anyósülésre húzódik, a jelenleg megbízott edzőként dolgozó belga szakember a háttérbe vonulva maradhat a szakmai stáb tagja. No de ki lesz az új vezetőedző? Sokan még mindig Tomiszlav Szivics nevét emlegetik. A szakember a Nemzeti Sport kérdésére elismerte, tárgyalt a vezetőkkel, de nem magát tartja esélyesnek a posztra.

Az Újpest tulajdonosa, Roderick Duchatelet néhány nappal ezelőtt a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy az új vezetőedző kilétét közvetlenül a Videoton elleni zárófordulót követően hozzák nyilvánosságra.

Arról (is) szólnak a hírek, hogy a döntés már megszületett: Belgium egyik leggazdagabb családjának tagja Tomiszlav Szivics kezébe adná a gyeplőt, azaz a júniusi felkészülést már a szerb szakember irányításával kezdenék meg a lilák.

„Valóban beszélgettük korábban, de nem jutottunk semmire, konkrétumot nem tudok mondani, és ha a megérzéseimre kíváncsi, most azt mondom, hogy szerintem nem én leszek az edző...”– mondta a Nemzeti Sport érdeklődésére Tomiszlav Szivics.

A negyvenöt esztendős szakember ennél többet nem kívánt hozzáfűzni, de nem véletlenül zárta így mondandóját.

Az egyeztetéseken részt vett ugyanis Marc Leliévre is, aki a belga tulajdonos előtt zajló beszélgetésen olyan szakmai jellegű kérdésekkel próbálta megfogni a rutintalannak semmiképpen sem nevezhető új jelöltet, mint hogy hány méter hosszú egy futballpálya, vagy hogy mennyi is valójában az alapvonal és a tizenhatos közötti távolság. Tomiszlav Szivics állítólag kis híján kiesett a székéből, majd megköszönve az érdeklődést, felállt, és kisétált a teremből...

Mindezek ellenére Tomiszlav Szivics állítólag továbbra is képben van Újpesten, mert a belga tulajdonosnak akár imponálhatott is karakán fellépése.

A vezetőség tárgyalt már a legutóbb az ETO-nál dolgozó Csertői Auréllal, sokan a Belgiumban élő Fazekas László nevét emlegetik, ám ha a drukkerek dönthetnének, biztosan Véber Györgyre bíznák az együttest.

Ami biztos: a keretben is lesznek változások. Kecskemétről érkezhet például a remek tavaszt produkáló Lencse László, télen szó volt Böde Dániel megszerzéséről, s megeshet, hogy a nyáron visszatérnek a paksi támadó leigazolására, és néhány belga labdarúgó is Budapestre költözhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik