Újpest: „Szinte biztos vagyok, hogy nem lesz NB I-es csapat”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.21. 08:52
null
Őze István szavai alapján elképzelhető, hogy a stadion üresen marad, nem lesz NB I-es meccs Újpesten (Fotó: Veres Viktor, archív)
Mint arról beszámoltunk, az Újpest FC tulajdonosa, Roderick Duchatelet vereségként könyveli el a Magyar Labdarúgó-szövetség tegnapi határozatát, amelyben az MLSZ a maga részéről jóvá hagyja a klub kérését az NB I-es indulási jog átruházásáról az Újpesti Torna Egylet részére, de ez csak akkor lép életbe, ha a klubhoz kirendelt vagyonfelügyelő is jóváhagyja. Az UTE klubigazgatója, Őze István is úgy gondolja, a labdarúgócsapatra nézve negatív döntés született, ami jó eséllyel az NB I-es gárda megszűnését eredményezheti.

 

„Az MLSZ továbbpasszolta a kérdést azzal, hogy a vagyonkezelőre bízta a döntést. A kirendelt vagyonkezelő viszont nem mérlegelheti a klub hagyományait, azt, hogy hány gyerek futballozik Újpesten vagy hogy hány ember szórakozását biztosítja a csapat. A vagyonkezelő vagy felszámoló végzi a dolgát, anélkül, hogy mindezekre tekintettel lenne” – értékelte a labdarúgó-szövetség tegnapi határozatát Őze István, az UTE klubigazgatója.

„Éppen ezért szinte biztos vagyok benne, hogy a vagyonkezelő nem fogja aláírni az indulási jog átruházását, és szinte biztos vagyok benne, hogy ezzel nem lesz NB I-es labdarúgócsapat Újpesten. Most minden tőle függ. Mi a magunk részéről továbbra is mindent megteszünk, hogy ne szűnjön meg a csapat, de ez elsősorban már nem tőlünk függ, meglátjuk, a vagyonkezelő mit fog lépni” – tette hozzá a sportvezető.

Az Újpest FC tulajdonosa, Roderick Duchatelet várhatóan még ma nyilatkozik, hogyan tovább... Ebben a helyzetben még az is kérdésesnek tűnik, hogy vasárnap kiáll-e az Újpest a DVTK elleni bajnokira.

LABDARÚGÓ NB I, 21. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)
Március 21., péntek
19.00
Lombard Pápa–Haladás (Tv: Duna)
Németh Ádám
Március 22., szombat
14.00
Debreceni VSC-Teva–Pécsi MFC (Tv: M1)
Andó-Szabó Sándor
16.00Puskás Akadémia FC–Mezőkövesd
Erdős József
16.00
MTK Budapest–Videoton (Tv: Sport 1)
Kassai Viktor
18.00Budapest Honvéd–Kaposvári Rákóczi (Tv: Sport 1)Farkas Ádám
20.00MVM-Paks–Győri ETO FC (Tv: Sport 1)Solymosi Péter
Március 23., vasárnap
16.30
Újpest FC–Diósgyőri VTK (Tv: M1)
Vad II István
18.30
Kecskeméti TE-Phoenix Mecano–Ferencváros (Tv: Sport 2)Iványi Zoltán
TABELLA ♦ GÓLLÖVŐLISTA ♦ MENETREND ♦ EREDMÉNYEK

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik