HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2015.08.15 09:23 Frissítve: 2015.08.15 09:59

Újpest: szerződtették a Juventus szenegáli csatárát!

A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette a szenegáli Mbaye Diagnét. A 23 éves játékos eddig az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Juventus alkalmazásában állt.

Roderick Duchatelet bemutatta az Újpest szerzeményét (Fotó: ujpestfc.hu)

A 191 centi magas középcsatárt 2013-ban szerződtette az olasz bajnok, de nem kapott lehetőséget az első csapatnál. Diagnét többször is kölcsönadta a Juve, megfordult a francia Ajacciónál, a belga Lierse-nél és Westerlónál, illetve a szaúdi al-Sababnál is.

„Az előző klubnál nem igazán találta az edző az igazi helyem, mindenhol kipróbált, holott én vérbeli középcsatárnak tartom magam, ezért nem is nagyon szeretnék foglalkozni a múlttal, előretekintek. Úgy hallottam, az Újpestnek épp egy ilyen befejező csatárra van szüksége, bízom benne, hogy az elvárásoknak meg fogok felelni, és mind az edző, mind a szurkolók meg lesznek elégedve a teljesítményemmel” – olvasható a legutóbb a Westerlónál játszó Diagne nyilatkozata az ujpestfc.hu-n.

„Nem, még soha – válaszolta a játékos arra a kérdésre, járt-e már Magyarországon. – Azt tudtam, hogy van egy ilyen nevű ország, és azt is tudtam, hogy hol helyezkedik el Európában, valamint egyszer hallottam, hogy sok szép látnivaló van itt, ebből gondoltam mindig is, hogy lenyűgöző ország lehet. Amit eddig láttam, ezt mind igazolja is.”

És hogy az Újpest nevével találkozott-e a futballista? „Nem, de a menedzserem igen. Nagyon jókat mondott nekem, elmondta, hogy a klub az egyik legnagyobb múlttal rendelkező magyar focicsapat, és hogy sokszoros bajnok hazájában. Nekem ennyi már elég is volt, hogy felkeltse az érdeklődésemet, és eljöjjek megnézni. Ezek után, amilyen légkört itt tapasztaltam, nem volt kérdés, hogy ezt a csapatot választom. Szeretném az együttest további győzelmekhez segíteni.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL

Érkezők: Mbaye Diagne (szenegáli, Juventus – Olaszország, legutóbb kölcsönben Westerlo – Belgium), Filkor Attila (AC Milan, legutóbb kölcsönben Avellino – Olaszország, szabadon igazolhatóként), Kylian Hazard (belga, Zulte Waregem – Belgium), Kálnoki Kis Dávid (MTK, szabadon igazolhatóként), Kovács Zoltán (Dinamo Bucuresti – Románia, szabadon igazolhatóként), Mohl Dávid (PMFC), Falaye Sacko (mali, Djoliba AC – Mali), Windecker József (Győri ETO, szabadon igazolhatóként). Amatőr szerződést kötött: Pávkovics Bence (PMFC), Sallói Dániel (Sporting Kansas City utánpótlás – Egyesült Államok)

Kölcsönbe érkezők: Cseke Benjámin (MTK)

Kölcsönből visszatérők: Gubacsi Zoltán (Diósd)

Az utánpótlásból felkerültek: Tóth Patrik

Kiszemeltek: Csiki Norbert (MTK, szabadon igazolható), Kulcsár Tamás (DVSC)
Távozók: Aaron Addo Dankwah (ghánai, szabadon igazolható), Berat Ahmeti (albán-koszovói, szabadon igazolható), Darwin Andrade (kolumbiai, Standard Liege – Belgium, kölcsön után végleg), Szandro Cvejba (orosz), Marques-Airosa Patrik (Budaörs), Molnár Sándor (szabadon igazolható), Nagy János (Siófok, kölcsön után végleg), Rodrigo Rojo (uruguayi, CA Fénix – Uruguay, legutóbb kölcsönben Sint-Truiden – Belgium), Filip Sztaniszavljevics (szerb, Plataniasz – Görögország, szabadon igazolhatóként), Toricska Rajmond (nagykőrösi kölcsön után szabadon igazolható), Dusan Vasziljevics (szerb, szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Törökország)
Kölcsönbe távozók: Holdampf Gergő (Soproni VSE, újabb kölcsön), Falaye Sacko (mali, Sint-Truiden – Belgium)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Nemanja Andrics (szerb, Győri ETO, szabadon igazolható), Hudák Dávid (szlovákiai, Slovan Bratislava – Szlovákia), Loic Nego (francia, Charlton Athletic – Anglia), Kim Ojo (nigériai, KRC Genk – Belgium, onnan ?)
Távozhatnak: Asmir Suljic (bosnyák, érdeklődnek iránta: külföld)

 

2019.03.23 00:35:02

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Egyik potentát sem tért ki a – szerintem – legfontosabb kérdéskörre a videoasszisztens kapcsán: vajon ettől több nézőt tudna kivinni a pályájára vagy éppen ellenkezőleg.

2019.03.18 12:05:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az volt pályafutása első piros lapja, a Fradi ellen jött a második – a forduló vitája és egyéb legjei.

2019.03.17 22:06:31

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A szabálymagyarázatokkal agyonterhelt ítélkezés egyre nevetségesebb lesz.

2019.03.17 10:50:39

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Csertői: Egyelőre nincs értelme merészebb álmokat szövögetni • Vignjevics: Amikor Traoré pályán van, olyan, mintha a többiek állnának.