Újpest: „Sosem szerencsés, amikor a játékos magát árulja”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.14. 14:03
Az Újpest FC-nél csütörtökön kezdődik a téli felkészülés. Kovács Zoltán sportigazgató a Nemzeti Sport Online érdeklődésére beszélt a kerettel kapcsolatos lehetséges változásokról.

„Vannak erősítési tervek, például a támadósorba. Jöhetnek is új játékosok a napokban, de nevekkel még nem szolgálhatok” – nyilatkozta az NSO-nak Kovács Zoltán, aki nem kommentálta a belga sajtóban a klubbal korábban szóba hozott külföldieket.

Azt ugyanakkor elmondta, hogy a két diósgyőri játékos, Debreceni András vagy éppen Barczi Dávid szerződtetése – akikkel kapcsolatban még megjelent az Újpest neve – nem került szóba.

A távozási oldalon eddig hét név szerepel – róluk már írt a klub honlapja –, és úgy tűnik, hogy ez a névsor egyelőre nem is szaporodik. Hiába nyilatkozta például az angol Charltonnal hírbe hozott Jonathan Heris, hogy érzése szerint megérett a váltásra, arra hogy erősebb bajnokságban szerepeljen.

„Amikor egy játékos magát árulja, az sosem szerencsés. Nem elegáns kijelenteni, hogy kinőttem egy csapatot, amikor sokat köszönhetek annak a gárdának, azért hogy lehetőséget adtak, hogy fejlődhettem. Ezt nem csak Heris kapcsán mondom, az elmúlt években is sokan nyilatkoztak már hasonlóan. Remélem, Heris tavasszal is a csapat erőssége lesz, és ha megfelelő teljesítményt nyújt, esélye nyílik erősebb bajnokságba igazolni” – fogalmazott Kovács.

A sportigazgatónál rákérdeztünk az Újpest legértékesebbnek tartott magyar játékosára, a Transfermarkt által ötszázezer euróra taksált Simon Krisztiánra is, akivel kapcsolatban időről időre lehet hallani különböző találgatásokat.

„A téli átigazolási időszak mindig speciálisabb, hiszen kevesebb a játékosmozgás, de ha komoly ajánlat érkezik, azt mindig érdemes megfontolni, ám egyelőre nem tudok ilyenről beszámolni” – szólt a szélsővel kapcsolatos válasz.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Ronnie Stam (holland, Standard Liege – Belgium)
Távozók: Berat Ahmeti (albán, szabadon igazolható), Marko Dmitrovics (szerb, Charlton – Anglia), Aristote Mboma (finn, szabadon igazolható), Rodrigo Rojo (uruguayi, szabadon igazolható), Jérémy Serwy (belga, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Dani Ponce (spanyol, AD Alcorcón – Spanyolország), Nebojsa Koszovics (montenegrói, Standard Liege – Belgium)
Távozhatnak: Jonathan Heris (belga, érdeklődnek iránta: Charlton Athletic – Anglia)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik