Újpest: Sosem - közlemény a Megyeri út elhagyásáról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.15. 14:03
„Klubunk otthona a Szusza Ferenc Stadion, csapatunk ezt a pályát sosem fogja elhagyni” – többek között ez áll abban a szerdán kiadott közleményben, amelyben a labdarúgó NB I-ben húsz bajnoki címet szerző Újpest a Fáy utcába költözésével kapcsolatos híresztelésekre reagált.

„A napokban különféle hírek jelentek meg az Újpest FC-vel kapcsolatban arról, hogy a klub más stadionba költözne a következő szezontól kezdve. Klubunk azonban szeretné hangsúlyozni, hogy az Újpest Football Club Újpesten alakult, és mindig is Újpesten fog maradni. Klubunk otthona a Szusza Ferenc Stadion, csapatunk ezt a pályát sosem fogja elhagyni” – írják az újpestiek.

A Nemzeti Sport Online kedden klub közeli forrásból megtudta, hogy az Újpest valójában a Megyeri úti stadiont jelölte meg hazai pályaként, de mivel a Szusza Ferenc Stadionra kötött bérleti szerződése a következő szezon közben, 2015 őszén lejár, így a licenckérelemben meg kellett jelölni egy póthelyszínt, amolyan biztonsági tartalékként, így került a papírokra az angyalföldi Illovszky-stadion neve – ezt erősíti meg a szerdai közlemény.

„A labdarúgó-bajnokság jövő évi szezonjában való indulási jog megszerzéséhez szükséges licenc formai igényét kielégítendő, klubunk szerződést kötött a Vasas Futball Kft.-vel, amelyet megküldött az MLSZ felé. Ezalatt klubunk folyamatos tárgyalásokat folytat az illetékes hatóságokkal az irányban, hogy hosszú távon biztosítva legyen a csapat mérkőzéseinek rendezési joga a Szusza Ferenc Stadionban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik