Újpest: nagy visszatérők, Litauszkit már bejelentették

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.08. 16:19
null
Litauszki Róbert újra lila-fehérben (Fotó: ujpestfc.hu)
A Lengyelországból hazatérő Litauszki Róbert újra az Újpest labdarúgója lett – adta hírül a lila-fehér klub csütörtök délután. A Nemzeti Sport Online úgy tudja, hogy Simon Krisztián is újra az újpestiek játékosa lesz.

 

Litauszki Róbert tavaly nyáron igazolt az Újpesttől a lengyel Cracoviához, amelyben öt meccsen kapott lehetőséget, összesen 400 percet töltött a pályán. Az NSO kedden jelezte előre, hogy a védő szakított klubjával és hamarosan hazatér.

„Nehéz volt megélni, hogy ilyen helyzetbe kerültem, de végig próbáltam erős maradni – nyilatkozta a 27 éves hátvéd tavaly az ujpestfc.hu-nak. – Tanultam a kint történtekből, a pozitívumokat leszűrtem, és örülök, hogy vége lett ennek a fejezetnek. Remélem, most egy új rész kezdődik az életemben. Amikor tudatosult bennem, hogy milyen helyzetbe kerültem kint, a Cracoviában, azonnal váltani szerettem volna. A futball az ilyen, tavaly hoztam egy döntést a karrierem szempontjából, de az életben vannak olyan dolgok, amik nem mindig úgy sülnek el, ahogy szeretnénk. Mindenesetre a történtektől én csak erősebbnek érzem magam. Természetesen honvágyam is volt, hisz' ide köt minden Újpestre. Játszani szeretnék, és a lila szívem miatt egyáltalán nem gondolkoztam más hazai csapatba történő hazatérésen. Egy erősebb NB I elé nézünk, mint tavaly, de nagyon pozitív érzéseim vannak az Újpesttel kapcsolatban, ez is a döntésemet segítette. Bízom benne, hogy szép és sikeres évünk lesz. Biztos vagyok benne, hogy érkeznek még minőségi játékosok. Meg kell ismételni, amit tavaly a Honvéd tett, most nekünk kell a bajnoki címért menni.”

Úgy tudjuk, nem ő az egyetlen korábbi újpesti, aki visszatér a lila-fehér klubba. Információnk szerint Simon Krisztián elhagyja az 1860 Münchent – amely kiesett a Bundesliga 2.-ből, és lehet, hogy csak az ötödosztályban indul –, és szintén az Újpestnél folytatja pályafutását. A 26. életévét június 10-én betöltő négyszeres válogatott szélső 2015 elején igazolt a német klubba, ám több súlyos sérülése miatt csak 13 mérkőzésen lépett pályára a müncheniek első csapatában.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Mijusko Bojovics (montenegrói, szabadon igazolhatóként, legutóbb Gyirmót FC Győr), Litauszki Róbert (szabadon igazolhatóként, legutóbb Cracovia – Lengyelország), Németh Gergő (szabadon igazolhatóként, legutóbb Sturm Graz – Ausztria), Novothny Soma (Sint-Truiden – Belgium, legutóbb kölcsönben: Diósgyőr), Obinna Nwobodo (nigériai, Ebugu Rangers – Nigéria), Zsótér Donát (Sint-Truiden – Belgium, legutóbb kölcsönben: Bp. Honvéd)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Gubacsi Zoltán
(Kozármisleny,?)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Alassane Diallo (mali, szabadon igazolható), Iszlai Bence (Haladás), Osváth Attila (Vasas, a tavaszi szezonban kölcsönben: Debreceni VSC), Simon Krisztián (1860 München – Németország)
Távozók: Balajcza Szabolcs (érdeklődik iránta: Siófok)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Kecskés Ákos (Atalanta – Olaszország, ?)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:
Nemanja Andrics (szerb, lejár a szerződése), Lázok János (Kisvárda), Mohl Dávid (lejár a szerződése), Nagy Gábor (lejár a szerződése), Enisz Bardi (macedón, Dortmund és Stuttgart – Németország, Dinamo Zagreb – Horvátország, Sahtar Doneck – Ukrajna, Videoton)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik