Újpest: Lassan eljön az idő, amikor a labdáink befelé pattannak - Takács

Vágólapra másolva!
2011.04.13. 09:29
Címkék
Takács Zoltán, az NB I-ben szereplő Újpest FC labdarúgója a klub hivatalos honlapjának, az ujpestfc.hu-nak adott interjújában a pénteki, Szolnok elleni bajnokiról, valamint az elmúlt fordulóban a Debrecen ellen elért 2–2-es döntetlenről beszélt.

„Ősszel hihetetlenül nehéz mérkőzést játszottunk a szolnokiak ellen, ami két dologgal magyarázható: az egyik a zárt kapu, hiszen szurkolóink sokszor át tudnak segíteni minket a holtponton. Ez akkor nagyon hiányzott még úgy is, hogy a kerítésen kívülről sokan szurkoltak nekünk. A másik magyarázat az, hogy a szolnoki csapat abszolút defenzív játékot játszott, tíz emberrel beállt védekezni, mi pedig sehogy sem tudtuk feltörni a védelmét. Ahogy telt az idő, úgy lettünk egyre idegesebbek és görcsösebbek, de az utolsó percekben szerencsére sikerült megszereznünk a győzelmet Balogh Balázs révén" – emlékezett vissza Takács az őszi mérkőzésre.

„Természetesen nyerni megyünk Szolnokra, és bízom benne, hogy továbbra is sok helyzetet tudunk kialakítani. Talán lassan eljön az idő, amikor a labdáink befelé pattannak, és nem azon kell idegeskednünk, hogy tudunk-e egyenlíteni, vagy be tudjuk-e préselni a győztes találatot."

Mint ismeretes, az Újpest vasárnap hazai pályán 2–2-t játszott a Debrecennel. A Loki második gólját megelőzően épp Takács szabálytalansága miatt ítélt a játékvezető tizenegyest, amelyet aztán Czvitkovics Péter értékesített is.

„Sajnos a második játékrészben szintén hátrányba kerültünk, ráadásul egy ártatlan szituációból, amikor nem nagyon volt benne a Debrecen játékában a gól. Coulibaly lefordult Rubus Tomiról, majd kapu felé tört, én kereszteztem, és a tizenhatoson belül Coulibaly ugyanarra lépett, mint én, így ütköztünk. Tény, hogy a fizikai kapcsolat megvolt, de úgy gondolom, határeset volt a büntető. Ezt van, amikor befújják, és van, amikor nem. Most befújták, Czvitkovics pedig magabiztosan értékesítette a büntetőt. Szerencsére a második bekapott gól után sem roppantunk össze, hanem mentünk előre, és próbáltunk gólt lőni, ami sikerült is" – emlékezett vissza a 27 esztendős bekk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik