Újpest: Gera Zoltán a legújabb szerzemény példaképe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.31. 08:36
A múlt héten a cseh Teplicétől Újpestre szerződő Balázs Benjámin szerint a válogatott mérkőzések miatt az NB I-be iktatott szünet kapóra jön neki, és lehetőséget ad arra, hogy beverekedje magát új klubja kezdőcsapatába.

„Még Csehországban van a játékengedélyem, de ott voltam a Diósgyőr elleni mérkőzésen a lelátón – mondta a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában a Kaposvárról 2014-ben a portugál Guimaraeshez szerződő, majd a karrierjét a cseh Teplicében folytató Balázs Benjámin. – El tudtam képzelni a helyem a csapatban, szerintem ha játszom, más lett volna a meccs eredménye, de nem beszélni kell, hanem a pályán bizonyítani."

Balázs Benjámin elmondta, sokat tanult külföldön, Portugáliában megismerte, milyenek a profi körülmények. Csehországban két edzőváltást is megélt a Teplicénél, s azt követően, hogy a második után négy mérkőzésen húsz percet kapott, elfogadta az Újpest ajánlatát.

„A Diósgyőr és a Vasas is hívott, de az Újpest ajánlatát fogadtam el. A Teplice nem ingyen engedett el, a váltásnak feltétele volt, hogy az Újpest fizessen értem – mondta a futballista , aki 2012-ben már majdnem Újpestre került. – Van esélyem arra, hogy a Ferencváros elleni rangadón bemutatkozzam, a válogatott miatti szünet kapóra jött, megismerhetem a csapatot, s bizonyíthatok az edzői stábnak."

Balázs Benjámin a jövő hét végi derbinek némi pikantériát adva elárulta, hogy a példaképe Gera Zoltán, az FTC válogatott játékosa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik