Újpest–FTC: Doll elismerte, az iksz igazságosabb lett volna

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.12. 23:01
null
Böde duplája döntötte el a derbit (Fotó: Hegedüs Gábor)
Hiába vezetett az Újpest a harmadik perctől egészen a hajráig a Ferencváros ellen Mbaye Diagne találatával, Böde Dániel a duplájával megnyerte a derbit a zöld-fehéreknek a labdarúgó NB I nyolcadik fordulójának záró mérkőzésén. A találkozó után a két vezetőedző értékelte a látottakat.

 

 

„Kiváló mérkőzést láttunk, nem láthatunk ilyen jó tempójú meccset minden héten – mondta Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. – Az Újpest az első félidőben kiváló taktikát alkalmazott, jól támadott le, így mi nem tudtunk szabadon futballozni. Ívelgettünk, pedig ez nem a mi játékunk. Nem tett jót nekünk ez a kéthetes szünet."

„A második játékrészt már uraltuk, a játékosok teljesítménye javult. Átálltunk más rendszerre, csak három védőnk volt, mindent egy lapra tettünk fel. A szerencse is kellett ahhoz, hogy ne kapjunk gólt. Örülök a győzelemnek, mert játékosaim mindent beleadtak, de talán a döntetlen igazságosabb lett volna. Az Újpest volt az eddigi legnehezebb ellenfelünk."

Doll elmondta azt is, úgy hallotta, a kapott gólnál ellökték Michal Nalepát, de vissza kell néznie az esetet.

„Gratulálok az ellenfélnek, mert a lehető legjobbkor talált be – kezdte Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője. – Az első félidőben jól futballoztunk, helyzeteket alakítottunk ki, hamar meg is szereztük a vezetést. A második játékrészben azonban feladtuk a játékunkat, behúzódtunk védekezni, ez pedig nem volt kifizetődő. Gratulálok a játékosaimnak, ahogy az ellenfélnek is. Nagyszerű mérkőzést játszottunk, de nem volt szerencsénk. A Ferencváros ellen kilencven percig kell koncentrálni. Sajnálom, hogy így alakult.”

„Voltak kimaradt helyzeteink, de nem bosszankodtam annyira – mondta a találkozó főszereplője, Böde Dániel az M4-nek. – Gera Zoli beadásánál sem tudtam volna jobban megrúgni a labdát, talán kicsit magasan érkezett a beadás. Végig brusztolnom kellett a védőkkel, ma úgymond a kulimunka jutott nekem, de hál' Istennek a végén volt két jó beadás, amire sikerült jól érkeznem. Annak köszönhetjük a győzelmet, hogy mindenáron nyerni akartunk, egy egy után is mentünk előre. Az elején szerencsétlen gólt kaptunk, rögtön egy pontrúgásnál bealudtunk, de utána végig tettük a dolgunkat.”

„Mi hiányzott? Az, hogy jól védekezzünk, és ne kapjunk két ilyen gólt – mondta az M4-nek a mérkőzést követően Balogh Balázs. – Ha az előző héten azt mondtam, hogy csalódott vagyok, akkor ez most hatványozottan igaz. Komolyan nem hiszem el, hogy mi történik velünk. De hát ilyen a futball, talán ez volt most megírva a nagykönyvben, hogy Bödének megint ilyen napja legyen, cipeli a hátán a Fradit. Igazából szerintem jobbak voltunk, a Fradi egy Bödével volt jobb.”

Az Újpestre kemény mérkőzések várnak a vesztes derbit követően.

„Engem nem érdekel, erős csapat vagyunk, felállunk. Ugyanígy megyünk tovább, edzünk keményen, csináljuk a dolgunkat, nem volt ez rossz, nem játszottunk rosszul, győzelmet érdemeltünk. Mondom, ez volt megírva” – tette hozzá az Újpest futballistája.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik